Lennert Middelkoop partner bij Real Estate-praktijk van Deloitte

20 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Real Estate-praktijk van Deloitte heeft een zeer ervaren professional toegevoegd aan het management: Lennert Middelkoop. De nieuwe partner zal zich samen met de andere vennoten van de praktijk gaan richten op het verder uitbouwen van de dienstverlening.

“Lennert heeft een belangrijke rol in het verder realiseren van onze ambitie om onze impact op het vlak van urban development, verstedelijking en publiek vastgoed te vergroten”, laat Jurrien Veldhuizen, die leiding geeft aan de Real Estate praktijk, in een reactie op de benoeming weten.

Sterk trackrecord publieke sector

Middelkoop, die zich vooral zal toeleggen op vraagstukken op het gebied van publieke sector advisering, ecosystemen en partnerships, neemt bijna twintig jaar aan ervaring mee naar het Big Four-accountancy- en advieskantoor.Lennert Middelkoop partner bij Real Estate praktijk van Deloitte

De doorgewinterde bestuurder, manager en consultant kan daarbij bogen op een sterk trackrecord, onder meer vanuit zijn meest recentelijke rol als directeur Stedelijke Ontwikkeling & Economie van de gemeente Utrecht en daarvoor als Hoofd Beleid, Advies & Programmering bij de gemeente Rotterdam. In die rollen heeft hij diverse grote transities mogen leiden, zoals meer complexe (binnenstedelijke) projecten, (nieuwe) economische partnerships, en de werkwijze binnen de gemeenten zelf.

Verder is hij namens de G4 – de vier gemeenten met meer dan 250.000 inwoners – ambtelijk verantwoordelijk geweest voor het verstedelijkingstraject met het Kabinet. Sinds 2017 fungeert Middelkoop bovendien als bestuurslid voor Stichting Hoogbouw en bekleedde hij eerder een bestuursrol bij Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling. In zijn vroegere loopbaan was hij jarenlang werkzaam als senior adviseur bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde.

Veldhuizen is verheugd over de ruime expertise die Middelkoop meebrengt: “Met Lennert aan boord gaan meer deelnemen aan discussies op topniveau en onze visies en oplossingen delen op deze voor de sector belangrijke thema’s. Lennert heeft de juiste ervaring en een prachtig netwerk om met ons de volgende stap te zetten.”

In een reactie op zijn nieuwe rol, die officieel per 1 augustus zal ingaan, zegt Middelkoop: “De brede organisatie die Deloitte is, biedt enorm veel mogelijkheden om met elkaar actuele thema’s verder te brengen. Ik kijk zeer uit naar de samenwerking met de cliënten van Deloitte, en met de teams.”

Deloitte Real Estate

Deloitte’s Real Estate-praktijk telt circa 75 medewerkers. De businessunit adviseert klanten over vastgoed, infrastructuur en ruimtelijke vraagstukken. Ook helpt het opdrachtgevers bij de toepassing van technologie voor het creëren van vastgoed-gerelateerde inzichten – zoals blockchaintechnologie, real estate analytics en smart mobility.