Drie consultants gestart bij Been Management Consulting

03 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Been Management Consulting heeft zijn team uitgebreid. Adviseurs Okke Scholtes, Tijmen van Diepen en Koen Mimpen zijn sinds kort aan de slag bij het consultancybureau, dat is gevestigd op Schiphol.

Business Consultant Okke Scholtes maakte de overstap naar Been Management Consulting vanuit adviesbureau Critical Minds, waar hij de ruim vier jaar de rol van Consultant vervulde. Hiervoor studeerde Scholtes af aan de Technische Universiteit Delft in Construction Management & Engineering. Tijdens zijn studententijd liep hij stage bij Royal HaskoningDHV – waar hij z’n masterscriptie schreef – en bij Heineken – tijdens zijn bacheloropleiding Systems Engineering, Policy Analysis & Management aan de TU Delft.

In zijn nieuwe rol bij Been MC richt Scholtes zich graag op het neerzetten en het samen behalen van ambitieuze doelen: “Dit doe ik door de lead te pakken, vertrouwen te creëren en mensen te motiveren om het beste uit henzelf te halen. Ik heb een technische achtergrond en ervaring in projectbeheersing, projectmanagement en Lean, waarbij het identificeren van het verbeterpotentieel en het hands-on implementeren van verbeteringen altijd centraal staat.”

Drie consultants gestart bij Been Management Consulting

Naast Scholtes is ook Tijmen van Diepen recent begonnen bij Been Management Consulting. Van Diepen, die bij zijn nieuwe werkgever de rol van Consultant vervult, werkte eerder zo'n twee jaar voor Myrtle Consulting Group. Hiervoor was hij bijna een jaar in de weer bij de Europese tak van Coca Cola. In 2016 studeerde Van Diepen af aan de Universiteit Twente in Mechanical Engineering. Zijn masterscriptie schreef hij in tien maanden tijd bij Netbeheerder Liander.

Van Diepen legt uit wat hem motiveert in zijn rol van adviseur bij Been Management Consulting: “Ik geloof dat bedrijven vaak de juiste kennis en kunde in huis hebben, maar dat dit niet altijd benut wordt. Mijn drijfveer als consultant is het faciliteren dat die kennis en kunde wél wordt benut. Dit heb ik de afgelopen jaren als consultant gedaan voor operational en -rganizational excellence projecten in technische sectoren. Daarbij maak ik gebruik van bestaande tools van Lean, Six Sigma, data-analyse en ook change management.”

Ten slotte heeft Been MC ook Management Consultant Koen Mimpen verwelkomd, die net zoals Van Diepen de overstap maakte vanuit Myrtle Consulting Group, waar hij circa anderhalf jaar als adviseur werkte. Hiervoor was Mimpen ongeveer een jaar actief als ondernemer. Begin 2017 richtte hij Brainstorm Innovations op en hield hij zich bezig met het ontwikkelen en verkopen van nicheproducten aan specifieke klanten (zowel B2B als B2C). Eerder studeerde Mimpen af aan de Technische Universiteit Eindhoven in Industrial Engineering & Innovation Management (cum laude).

Mimpen vertelt op welke manier hij klantopdrachten bij Been Management Consulting aanpakt: “Ik ben een veranderaar in hart en nieren. Binnen mijn projecten probeer ik individuen en teams te begeleiden om een betere versie van zichzelf te worden. Dit kan op de ‘harde’ manier door het aanleren van nieuwe skills of op een ‘zachte’ wijze door actieve coaching en begeleiding. Ik ben analytisch ingesteld met een sterk oog voor de mens achter de professional. Daarnaast heb ik veel ervaring met technieken zoals Lean, coaching en projectmanagement.”

Lees ook: Malou Bok aan de slag bij Been Management Consulting.