TWST ondersteunt Summerschool Junior van Universiteit Utrecht

29 mei 2019 Consultancy.nl

Eind juli en begin augustus vindt wederom de Summerschool Junior van de Universiteit Utrecht plaats. Honderden basisschoolleerlingen en middelbare scholieren zullen een week lang gaan ervaren wat onderzoek doen inhoudt en wat wetenschap is. TWST ondersteunt het evenement onder meer met zijn organisatiemanagementexpertise. Linde Peters is vanuit het adviesbureau betrokken bij de Summerschool Junior 2019. 

Een ‘Summer School’ is de Engelse benaming voor cursussen die plaatsvinden tijdens de zomermaanden. Vaak volgen studenten zo’n programma omdat ze zichzelf vakinhoudelijk willen verbeteren. Voor basisschoolleerlingen en middelbare scholieren hebben de cursussen tijdens de zomer doorgaans een bijspijkerkarakter. Het programma van de Summerschool Junior (SSJ) van Universiteit Utrecht (UU) brengt daar echter verandering in. 

In de week van 22 tot en met 29 juli en in die van 29 juli tot en met 1 august geeft de UU basisschoolleerlingen – uit groep vijf tot en met acht – en middelbare scholieren – uit klas één en twee – de kans om te ontdekken hoe leuk en fascinerend wetenschap is, vertelt een persvoorlichter van de UU: “Vier dagen lang is de UU het domein van jonge wetenschappers in de dop. Hier doen ze zélf onderzoek, bijvoorbeeld naar biodiversiteit, het heelal, chemische reacties en duurzaamheid. Een spannende ontdekkingsreis die leuk en leerzaam is.”  

Sjors van Brakel is docent geschiedenis en daarnaast al drie jaar betrokken bij de SSJ, ditmaal als Coördinator van de verschillende cursusprogramma’s die worden aangeboden. “Ik heb me ooit aangemeld als begeleider, omdat het me leuk en leerzaam leek kinderen te begeleiden bij wat voor veel van hen de eerste kennismaking met wetenschap en de universiteit is. Ik ben daarna betrokken gebleven bij SSJ en maak nu deel uit van de organisatie, vooral vanwege het plezier dat de week de kinderen brengt. Kinderen doen dingen die ze niet op school kunnen doen, zoals een onderzoekje naar hun eigen DNA, en dit gaat hand in hand met spelletjes spelen, dansen of voetballen in de pauze.” 

Adviesbureau TWST ondersteunt Summerschool Junior van Universiteit Utrecht

Er komt veel kijken bij het organiseren van de twee weken, vertelt Van Brakel: “De SSJ vindt eind juli plaats, maar we zijn er al vanaf januari mee in de weer. Het organisatieteam is onder andere verantwoordelijk voor het regelen van de studenten die de kinderen begeleiden en de programma’s ontwikkelen en geven tijdens deze weken. Wij moeten ervoor zorgen dat tijdens de twee weken dat de SSJ plaatsvindt iedereen precies weet wat hij of zij moet doen. Naast een hoop praktische zaken mogen we ook leuke dingen bedenken zoals welke BN’er de fantastische opening van de week gaat verzorgen.”

Helpende hand vanuit de adviesbranche

Tijdens het organisatietraject werden Van Brakel en zijn collega’s onder andere begeleid door adviesbureau TWST. Van Brakel vertelt dat hij hiervan veel heeft opgestoken: “Tijdens de workshop van TWST kregen we onder meer tips over hoe we effectief kunnen vergaderen en communiceren. Dit zal ons niet alleen van pas komen tijdens de organisatie van de SSJ, maar ook daarbuiten. De dag stond vooral in het teken van het uitspreken en op papier zetten van onze doelen en ambities. Het was erg nuttig en inzichtelijk om dit met elkaar te delen. Kortom, we hebben met z’n allen een goede start kunnen maken, op weg naar een spetterende SSJ deze zomer!” 

Linde Peters, mede-eigenaar van TWST, legt uit waarom ze de SSJ steunt: “Omdat leren zo’n essentieel onderdeel is van ons werk, vinden we het belangrijk initiatieven te ondersteunen die leren in Nederland stimuleren. Zeker voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. De SSJ biedt een fantastisch programma waarbij kinderen een idee krijgen wat studeren aan de universiteit betekent. Met behulp van giften worden ook kinderen die niet snel in aanraking komen met de universiteit of niet het geld hebben om mee te doen aan het programma bereikt. Dat vinden we een geweldig initiatief dat we graag willen ondersteunen.”

TWST helpt de SSJ ook op andere vlakken, vertelt Peters: “We hebben samen met het team van de SSJ een ambitie voor het evenement geformuleerd. Ook hebben we de teamleden technieken aangereikt om effectief te communiceren. Extra leuk om dat een keer te doen voor een groep met overwegend studenten in plaats van werkenden. Ze waren in staat hun doelen heel concreet en actiegericht te formuleren terwijl we vaak tegenkomen dat mensen daar moeite mee hebben. De groep is vol enthousiasme aan de slag gegaan. Het resultaat gaan we zonder twijfel in de zomer zien, wanneer de SSJ plaatsvindt.”

Geïnteresseerden kunnen zichzelf of hun kind(eren) hier aanmelden.  

Lees ook: TWST helpt VNG met invoering van zelfsturende teams.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup