SparkOptimus verwelkomt Associate Partners en Managers

16 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SparkOptimus, een adviesbureau dat zich richt op digitale transformaties, heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Zo kent de organisatie inmiddels een personeelsbestand dat bestaat uit ruim honderd adviseurs. In de eerste vier maanden van dit jaar hebben zich tien professionals bij het bedrijf aangesloten, waaronder twee Associate Partners. 

SparkOptimus, dat in 2010 werd opricht, heeft zich in de afgelopen acht jaar weten te ontwikkelen tot topspeler binnen het managementconsultancylandschap. Vorige maand werd het bedrijf uitgeroepen tot Nederlands beste adviesbureau op het gebied van digitale marketing en e-business, waarmee het strategiereuzen McKinsey en BCG en Big Four-kantoren Deloitte en EY achter zich wist te laten. 

Als reactie op deze mooie prestatie, liet Managing Partner Tom Voskes weten dat de eerste plaats bewijst dat zowel de aanpak als de professionals van SparkOptimus van hoge kwaliteit zijn. Tot voor kort had de organisatie circa negentig medewerkers in dienst. Sinds de jaarwisseling zijn daar tien nieuwe medewerkers bijgekomen. 

Bart van Dun en Rémi Sapin zijn allebei onlangs benoemd tot Associate Partner. Van Dun maakte de overstap naar SparkOptimus vanuit A.T. Kearney, waar hij zich tien jaar lang focuste op klanten uit de telecom-, media- en verzekeringssector. Eveneens hield hij zich bezig met grootschalige projecten op het gebied van transformatie en commerciële groei. Van Dun was actief voor A.T. Kearney in Amsterdam en Dubai en heeft gewerkt aan projecten in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Hij is met veel enthousiasme begonnen aan zijn nieuwe rol: “Ik ga me onder meer bezighouden met de ondersteuning van onze klanten om de kloof tussen hun strategie en digitale activiteiten te overbruggen. Hiertoe gebruiken we een combinatie van waardecreatie op de lange termijn met onmiddellijke impact. Ik geniet van elk project!”

Net als Van Dun, neemt ook Sapin de nodige consultancyervaring mee naar SparkOptimus. Eerder werkte hij voor Javelin Group in het Verenigd Koninkrijk (onderdeel van Accenture) en voor Arthur D. Little in Brussel. Sapin heeft uitgebreide ervaring met business en digitale transformatie in onder meer de retail-, telecom- en consumptiegoederensectoren. Bart van Dun, Rémi Sapin, Lucia Purcaru, Koen Verschuren en Nuno Ferreira - SparkOptimusSapin geeft aan erg blij te zijn met zijn overstap en herkent zich zeer in de visie van zijn nieuwe werkgever: “SparkOptimus heeft de spijker op zijn kop geslagen: het gaat niet langer om digitale transformatie maar om business disruption die wordt mogelijk gemaakt door digitale oplossingen. Ik ben erg verheugd om samen met klanten te gaan werken, hen te helpen hun bedrijven te verbeteren, om zo hun toekomst vorm te geven en hun ambities waar te maken.”

Op één niveau onder dat van Associate Partner heeft SparkOptimus drie nieuwe professionals toegevoegd aan zijn team: Lucia PurcaruKoen Verschuren en Nuno Ferreira zij alledrie gestart als Manager. Net zoals Sapin, verhuisde Purcaru ook vanuit het buitenland (Berlijn) naar Nederland (Amsterdam) om voor SparkOptimus te gaan werken. En net zoals Van Dun, maakte ze de overstap naar haar nieuwe werkgever vanuit A.T. Kearney. Purcaru, die International Logistics aan de Jacobs University Bremen studeerde, is enthousiast over het vooruitzicht om te werken aan digitale transformaties en aan het verbeteren van prestaties: “Inspirerend werk, hoge impact, geweldige mensen, uiteenlopende uitdagingen en een actieve rol binnen projecten die zich richten op digitale disruptie: ik sta meer dan open voor deze uitdaging bij SparkOptimus.” 

Ferreira deed gedurende zijn vier jaar bij Accenture ervaring op met digitale trends en technologieën, operationele modellen, agile en IT-projectmanagement. “Ik ben gefascineerd door de manier waarop nieuwe technologieën ons leven veranderen en ik ben ook benieuwd naar hoe deze onze economieën en samenlevingen in de toekomst gaan veranderen. Bij SparkOptimus vind ik het geweldig om deel uit te maken van en een bijdrage te leveren aan die transformatie.” 

Ten slotte is Verschuren gestart bij SparkOptimus om de data science-activiteiten en de tech-designed operational excellence-diensten van het bedrijf te ondersteunen. Verschuren werkte eerder voor het data-adviesbureau BigData Republic, waar hij vele projecten leidde die gericht waren op de implementatie van op data gebaseerde diensten in bedrijfsprocessen. “Bij SparkOptimus kan ik de implementatie aanvullen op het gebied van het initiëren, inspireren en het leiden van het proces van het adopteren en integreren van disruptieve datadiensten. Dit gaat verder dan data-architectuur en algoritmen en heeft ook veel van doen met verandermanagement en bedrijfsstrategieën.”

Naast de zojuist besproken senior professionals, verwelkomde SparkOptimus ook drie junior consultants – Denise Klop, Emile Röell en Wouter van Haaften – en twee ondersteunende stafleden – Erna Doekes en Martijn Laveber.