Joost van der Kolk verruilt Twynstra voor TEN HAVE

07 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na ruim negen jaar werkzaam te zijn geweest by Twynstra Gudde, maakt Joost van der Kolk de overstap naar verandermanagement specialist TEN HAVE Change Management. “Ik heb mega veel zin in deze nieuwe uitdaging!”, aldus de kersverse consultant. 

Per 1 mei is Joost van der Kolk onderdeel van het team van TEN HAVE Change Management, een kleiner adviesbureau uit Utrecht dat gespecialiseerd is in organisatie- en veranderkunde. “Vanuit dat vakgebied ga ik mij nog meer focussen op besturings- en inrichtingsvraagstukken, voor een breed pallet aan opdrachtgevers”, zegt Van der Kolk. 

Na het behalen van een mastergraad in Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, trad Van der Kolk in 2011 officieel in dienst bij Twynstra Gudde, een van de grootste organisatieadviesbureaus van ons land, in de rol van junior adviseur. Eerder had hij bij Twynstra al een stage afgerond. In zijn achtste jaar bij het bureau groeide hij door naar een senior positie en gedurende zijn opdrachten vervulde hij rollen als adviseur, onderzoeker en/of procesbegeleider. Hij hield zich vooral bezig met (be)sturings- inrichtings- en verandervraagstukken bij organisaties in het (semi-)publieke domein.

Joost van der Kolk verruilt Twynstra voor TEN HAVE

Van der Kolk blikt terug: “Ik kijk terug op een prachtige periode bij Twynstra Gudde, Ik heb me gaandeweg ontwikkeld tot adviseur van diverse bestuurders, directeuren, managers, professionals en van stuur-, project- en werkgroepen. Ik ga dit mooie en veelzijdige bedrijf en vooral de vele leuke en goede mensen onwijs missen!” 

Bij TEN HAVE wordt Van der Kolk het 27ste teamlid. Het adviesbureau, opgericht in 2004 door de broers Steven en Wouter ten Have – die beiden naast hun advieswerkzaamheden actief zijn als hoogleraar bij de VU – is gespecialiseerd in verandermanagement, en dan vooral het speelveld tussen strategie en de implementatie. 

Van der Kolk geeft aan dat zijn visie op verandering aansluit bij die van zijn nieuwe werkgever: “Ik geloof en zie dat organiseren mensenwerk is. In mijn opdrachten ben ik er dan ook op gericht om met de betrokkenen (bestuurders, managers, professionals) samen te werken, hen verder te brengen en zo krachtige en gezonde organisaties en samenwerkingsverbanden te bouwen en/of ontwikkelen.” 

Op LinkedIn regent het inmiddels felicitaties en likes (meer dan 250 ten tijde van schrijven). Een persoon complimenteert Ten HAVE met het binnenhalen van een “topper”, terwijl weer een ander aangeeft: “ik wens je veel mooie opdrachten waarin al je kwaliteiten tot wasdom komen en heel veel werkplezier”. Zowel oud-Twynstra Gudde als nieuwe collega’s wensen Van der Kolk veel plezier met zijn nieuwe uitdaging, waarop hij iedereen bedankt: “Wauw! Overweldigend, zoveel reacties in korte tijd. Veel dank!” 

In maart dit jaar trad Gilles Tenhaeff in dienst bij TEN HAVE Change Management.