Young professionals gestart in traineeships van Berenschot

15 april 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Berenschot heeft de gelederen uitgebreid met dertien nieuwe trainees. De groep zal binnen de traineeshipprogramma’s van het adviesbureau een jaar lang diverse trainingen en intensieve begeleiding krijgen, gericht op hun ontwikkeling als young professional.

Nederland telt zo’n 250.000 universitaire studenten, waarvan bijna 100.000 bezig zijn met een masteropleiding. Ieder jaar studeert een groot gedeelte daarvan af, om vervolgens de arbeidsmarkt te betreden, op zoek naar een baan. Deze hoogopgeleide starters kiezen in toenemende mate voor het volgen van een traineeship.

De populariteit van dit soort programma’s is de laatste jaren enorm gegroeid. Uit eerder onderzoek blijkt dat zo’n driekwart van de studenten een traineeship overweegt als start van hun loopbaan. De voorkeur voor het volgen van een traineeship komt onder andere voort uit de inhoud van de opdrachten, de uitgebreide trainings- en opleidingsmogelijkheden en daarboven de betere positie op de arbeidsmarkt die young professionals na afronding van een traineeship bekleden.

Ook in de strategie- en managementconsultancysector – voor hoogopgeleide, jonge professionals sinds jaren de meest populaire branche om hun loopbaan in te starten – is de populariteit van traineeships vandaag de dag onverminderd hoog. Alleen al op Consultancy.nl hebben uiteenlopende consultancybureaus momenteel meer dan vijftig traineeships uitstaan.

Berenschot Traineeships

Zo ook Berenschot, een van de oudste Nederlandse adviesorganisaties, dat een keur aan traineeship vacatures aanbiedt voor starters en young professionals. Tijdens deze traineeshipprogramma’s werken de trainees samen met ervaren adviseurs van het consultancybureau aan diverse opdrachten. Daarnaast voeren ze als groep zelfstandig een adviesopdracht uit voor een externe klant. “Onze trainees krijgen de kans zich te ontwikkelen tot stevige, zelfstandige adviseurs en gaan direct in opdrachten aan de slag”, aldus Berenschot.

Nieuwe young professionals gestart in traineeshipprogramma's Berenschot

Recent zijn bij Berenschot diverse nieuwe trainees gestart binnen de verschillende traineeshipprogramma’s. Deze zijn opgezet binnen de verschillende praktijken van Berenschot*. Een overzicht van de nieuwe aanwinsten.

Irene van Eldik is gestart als Junior Consultant Sociaal Domein. Ze behaalde een mastergraad in de Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en liep eveneens stage bij IDEAS (Institute for Democracy and Economic Affairs). 

Iris Pielage behaalde een doctorandustitel in Organisational Psychology aan Erasmus Universiteit Rotterdam en doorliep onder andere een stage bij Kirkman Company. Ze is bij Berenschot gestart als Junior Consultant Kunst & Cultuur.

Marlies Slingerland werkte eerder bij Rabobank, als recruiter (campus recruitment, arbeidsmarktcommunicatie). Verder liep ze stage bij Capgemini (recruitment) en rondde een masteropleiding af in Advies & Verandering aan de VU.

Marieke Kral is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de Theoretische Natuurkunde. Kral deed reeds ervaring op bij De Kleine Consultant, waar ze zich inzette als projectmanager en als consultant.

Tim Kenter is gestart bij Berenschot als Trainee Veiligheid en Crisismanagement. Op dat onderwerp studeerde ook af aan Universiteit Leiden. Eerder liep Kenter stage bij Berenschot, waar hij zich richtte op het cybersecurity.

Malou Puts is sinds enige tijd in de weer als Junior Consultant Organisatieinrichting bij Berenschot. Eerder was ze projectmedewerker marketing & communicatie bij The Unit Academy en was ze actief voor AIESEC. Puts behaalde een mastergraad in Strategisch HRM aan de Universiteit Utrecht.

Céline Kamsteeg is gestart als Trainee Zorg en Welzijn. Ze rondde een bacheloropleiding in de Psychologie af aan University College Utrecht. Hierna behaalde ze een mastergraad in Education & Psychology aan University of Cambridge.

Ide van der Helm heef een mastertitel op zak op het gebied van Health Economics, die ze verkreeg aan het Netherlands Institute for Health Sciences. Ze studeerde eveneens Gezondheidswetenschappen aan Erasmus Universiteit in Rotterdam. Nu is Van der Helm actief als Trainee Bedrijfsvoering & Benchmarking Zorg bij Berenschot.

Jules Wibaut is onlangs gestart als Operational Excellence Trainee bij het adviesbureau, waar hij eerder zijn afstudeerstage afrondde. Wibaut was daarvoor actief voor AIESEC en behaalde een mastergraad in Supply Chain Management aan de Universiteit van Tilburg.

Valérie van Hoof liep net als Wibaut eerder stage bij Berenschot en is nu als Junior Consultant bij binnen de strategiepraktijk werkzaam. Ze werkte daarvoor bij Integrand als redacteur en HR-manager. Van Hoof behaalde een doctorandustitel in Strategic Management aan Universiteit van Tilburg.

Coenraad Westbroek is recent begonnen als Junior Consultant Energy & Sustainability bij Berenschot. Hij werkte eerder voor adviesbureau Bokslag Psychologisch en voor De Kleine Consultant. Behaalde een mastergraad in Energy Technologies aan University of Cambridge.

Aletta van der Werff rondde een masteropleiding in Public Administration & Management of Governance Network af aan Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij was actief voor Solve Consulting en liep bij Berenschot stage binnen de praktijk die zich richt op ‘Fysieke Leefomgeving’.

Thijs Steigenga is in het bezit van een masterdiploma in Governance & Management of Complexe Systems, verkregen aan de Erasmus Universiteit. Steigenga werkte hiervoor als Beleidsondersteuner op het ministerie van BZK en liep stage bij de KNVB.

* Berenschot is actief binnen de volgende sectoren: Agrifood, Economie, Energie, Financiële dienstverlening, Fysieke leefomgeving, Industrie, Kunst en Cultuur, Onderwijs, Openbaar bestuur, Sociaal domein, Veiligheid en Zorg en Welzijn.