Ervaren bestuurder Arnout Arntz associé bij Adviesgroep Novius

20 maart 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Arnout Arntz is toegetreden als Associé bij Adviesgroep Novius. Zijn focus zal vooral liggen op het ondersteunen van klanten bij gebieden als datamanagement, business innovatie en bedrijfstransformaties.

"Ik zie ernaar uit om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van data driven organisaties, waarbij zowel de strategie, besturing, opzet, inrichting als werking zodanig worden vormgeven dat de organisatie daar de vruchten van plukt”, vertelt Arntz, die over Novius zegt: “Ik heb deze club leren kennen als de partij, die met veel gevoel voor de cultuur van de organisatie en de beleving van de betrokkenen, veranderingsprocessen begeleidt naar een praktisch en effectief resultaat.”

Ervaren bestuurder

Arntz kan terugkijken op een carrière van meer dan dertig jaar, waarin hij uiteenlopende management en bestuurlijke rollen heeft mogen vervullen. Zo was hij meest recentelijk CIO bij TVM verzekeringen en eveneens werkte hij ruim elf jaar voor Capgemini, waarvan de laatste drie jaar als CTO. Eerder was Arntz ruim acht jaar actief bij Elsevier Science. Daar was hij op het einde in de weer als Technical Director. Verder adviseerde Arntz al enige tijd over de toepassingen van Robotic Process Automation (RPA) in een data gedreven organisatie.

Ervaren bestuurder Arnout Arntz associé bij Adviesgroep Novius

Met zo’n vijftig adviseurs in dienst is Novius een adviesbureau gespecialiseerd in onderwerpen op het snijvlak van business en ICT. Het adviesbureau helpt opdrachtgevers bij het realiseren van businesstransformaties en strategische koerswijzigingen, waarbij ICT en digitalisering een grote rol spelen.

Een strategisch aandachtsgebied in de dienstverlening van Novius is datamanagement en de daarbij behorende datagedreven business innovatie, analytics en bedrijfstransformaties. Gedurende zijn loopbaan heeft Arntz een sterk trackrecord opgebouwd in deze vakgebieden. “Mijn passie ligt in ambitieuze bedrijven en overheden transformeren naar daadwerkelijk data gedreven organisaties en ecosystemen, vanuit de visie en wil dat werkelijkheid en strategie in elkaars verlengde komen te liggen”, zegt Arntz.

De kersverse associé besluit: “Mijn kracht is complexiteit snel doorzien, inzichtelijk maken en het werk zodanig richten, dat het geheel kloppend gaat samenwerken. Die harmonie, dat voelt goed.”

Lees ookJeroen Cloo treedt toe tot partnerteam van Adviesgroep Novius.