Lore Keijzers versterkt M3 Consultancy als Senior Associate Consultant

15 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind vorig jaar sloot Lore Keijzers zich aan bij M3 Consultancy als Senior Associate Consultant. De afgelopen maanden is ze betrokken geweest bij een supply chain-transitie, waarbij M3 support leverde. Tegenover Consultancy.nl vertelt Keijzers over haar keuze voor de management consultancy- en supply chain-specialist uit Utrecht en over haar eerste ervaringen. 

Lore Keijzers is een young professional met enkele jaren werkervaring. In 2016 rondde ze aan de TU Delft haar master in Life Science & Technology af na eerder haar bachelor – een gecombineerde studie van de TU Delft en Universiteit Leiden – reeds te hebben afgerond. Tijdens haar afstuderen focuste Keijzers zich op het ontwerp van een proces om met behulp van bacteriën biodiesel te maken van suikers.

Volgend op haar afstuderen sloot ze zich aan bij Fluor, een groot Amerikaans engineering & construction kantoor, waar ze als trainee ervaring opdeed in de commerciële aspecten van de bouw van megaprojecten. Daar vervulde ze rollen in onder andere contractbeheer van onderaannemers, materiaalplanning en tendering. Terugblikkend op deze periode geeft Keijzers aan: “Hoewel werken in een extreem internationale omgeving en aan prestigeprojecten erg interessant was, lag de focus op uitvoering en mistte ik al snel de strategische aspecten. Ik zag de overstap naar consultancy als de kans om mezelf hierin echt uit te dagen.” Wel sprak de hands-on mentaliteit in de bouw Keijzers aan, iets wat ze terug dacht vinden in supply chain-vraagstukken. Keijzers: “Het mooie aan supply chain & operations is dat je een bedrijf van binnenuit mag ondersteunen. Je werkt aan optimalisatie van kernprocessen, met mensen die essentieel zijn om de zaak draaiende te houden.”

Lore Keijzers versterkt M3 Consultancy als Senior Associate Consultant

Supply Chain & Operations

M3 Consultancy, een Utrechts consultancybureau gespecialiseerd in operationele strategie en supply chain-transformaties, kwam op haar pad en Keijzers was, zoals ze vertelt, “direct enthousiast over de vraagstukken waaraan M3 werkt, en voor toonaangevende bedrijven.” Ook de sfeer binnen het bedrijf sprak haar enorm aan: “M3 is een klein bedrijf, met hardwerkende mensen met een no-nonsense mentaliteit en een passie voor wat ze doen.”

Ze besloot over te stappen naar M3 Consultancy, waar ze als Senior Associate Consultant is aangesteld. Terwijl ze haar werk bij Fluor nog aan het afronden was, was ze vast bij vrijdagmiddagborrels van haar nieuwe collega’s aangesloten. Keijzers: “Het was erg fijn iedereen vast eens informeel gesproken te hebben, aangezien ik vanaf de eerste dag op een project bij een klant geplaatst ben, samen met een project manager.”

Keijzers vertelt over haar start bij M3: “Ik kreeg direct mijn eigen verantwoordelijkheden op het project. Het vertrouwen dat er in me was, werkte zeer motiverend. Op de vrijdagen werken we op onze eigen kantoor in Utrecht. Daar leer ik de andere collega’s steeds beter kennen door onder andere samen aan interne projecten te werken. Zo mag ik me deze dagen bezighouden met de inrichting van een nieuw kantoor en ondersteun ik de recruitment op universiteiten. Ik heb ook al mijn eerste teamuitje mee mogen maken.”

Haar eerste project is bij een Nederlands familiebedrijf dat groentezaden verkoopt. Hierbij is M3 gevraagd om support te leveren in een transitie naar een meer vraaggestuurde supply chain. Onderdeel is ook de impact hiervan op de operatie te kwantificeren. Met dat laatste onderdeel heeft Keijzers zich de afgelopen maanden beziggehouden. “Ik heb een model gebouwd van de huidige operatie en hier verschillende toekomstscenario’s op gedraaid. Het was een mooie opdracht die zowel kwantitatief als kwalitatief benaderd diende te worden, en ik heb mijn kennis over groentezaden aardig opgekrikt!”