SeederDeBoer co-organiseert Dutch Hacking Health in Amsterdam

15 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Komende april is organisatieadviesbureau SeederDeBoer, samen met het Amsterdam Economic Board, SIGRA, Amsterdam UMC en een aantal andere partners, medeorganisator van Dutch Hacking Health in Amsterdam. Samen met ruim 200 zorgprofessionals, data-analisten, ondernemers, IT-specialisten en ontwerpers wordt tijdens het evenement de uitdaging aangegaan om de Amsterdamse zorg duurzaam te verbeteren.

De gemeente Amsterdam wil dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben, een doelstelling die alleen haalbaar is door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Dit kan onder andere door in te zetten op preventie, samenwerking tussen ketenpartners, aansluiting tussen hulpvraag en zorgaanbod en het doorvoeren van disruptieve oplossingen van creatieve denkers. 

Hoewel er voldoende mogelijkheden zijn om dit te bereiken, worden de kansen lang niet altijd benut. En dat terwijl professionals uit zorg en welzijn, onderzoekers en andere creatieve denkers in de regio net als patiënten vaak goede ideeën hebben over hoe zorg en gezondheid beter kunnen. Vaak blijft het echter bij ideeën. 

Dutch Hacking Health

Om deze ideeën daadwerkelijk om te zetten in daden hebben verschillende partijen hun handen ineengeslagen om Dutch Hacking Health te organiseren, dat zal plaatsvinden van 11 t/m 13 april in onze hoofdstad. Het gaat om de volgende initiatiefnemers: Amsterdam Economic Board en SIGRA, de samenwerkingsorganisatie van zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam, Amstelveen en Diemen. “Samen met patiënten, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers slimme ideeën uitwerken tot échte zorgoplossingen, dat is de opzet van de Dutch Hacking Health 2019 in Amsterdam”, aldus de organisatoren*. 

Het event is gegoten in de vorm van een zogeheten hackathon, een evenementvorm waarbij mensen samenkomen om een probleem op te lossen. Binnen een vastgesteld tijdskader (meestal 8, 24 of 48 uur) worden er tijdens hackathons vaak bruikbare ideeën bedacht, die innovatieve oplossingen bieden voor de bewuste vraagstukken. 

Aan Dutch Hacking Health zullen tijdens deze eerste editie ruim 200 mensen met verschillende achtergronden deelnemen. Zij zullen werken in teams en gedurende drie dagen aan oplossingen werken voor specifieke Amsterdamse zorgvraagstukken. Na afloop worden de ideeën aan een jury gepresenteerd en komen de meest veelbelovende prototypes in aanmerking om te worden doorontwikkeld. Centrale doelstelling van het evenement? “Gezonde en gelukkige Amsterdammers!”, laten de initiatiefnemers weten. 

Ook vanuit de adviesbranche wordt het evenement ondersteund. SeederDeBoer, met ruim vijftig professionals een middelgroot organisatieadviesbureau gespecialiseerd in adviesdiensten voor de financiële sector, het publieke domein en de zorgbranche, is een van de aangesloten partners van de Dutch Hacking Health. Bas Lohman, Managing consultant bij SeederDeBoer, over waarom het adviesbureau zich aan het event heeft verbonden: “SeederDeBoer wil bijdragen aan een duurzame en gezonde samenleving. Dit vraag om creatief denken en het ontwikkelen van oplossingen die buiten de gebaande paden vallen. Daarom geloven wij in het concept van de Hackathon en dragen wij hier graag aan bij.”

* Overige partners van Dutch Hacking Health zijn dit jaar: Gloedmakers, Quint Wellington RedwoodRoyal HaskoningDHV en Gemeente Amsterdam. Betrokken zorgorganisaties zijn: Amsterdam UMC, HVO Querido, GGD Amsterdam, OLVG, BovenIJ ziekenhuis, Amstelring, SENSA en Cordaan.