First Consulting neemt deel aan BestGraduates 2019

01 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting groeit gestaag door. Inmiddels telt het consultingbedrijf zonder kantoor 225 medewerkers. “Bij klanten staat First Consulting bekend om het leveren van hoge kwaliteit, vooral door de combinatie van denken en doen”, stelt adviseur Jeffrey van Rijswijk.

“Doorgaans verliest een groeiend bedrijf zich in bureaucratie, boet het in op scherpte en maken korte lijnen plaats voor managementlagen, procedures en anonimiteit. Bij First Consulting hebben we daar geen last van”, aldus Van Rijswijk en John Naaktgeboren, adviseurs bij First Consulting. Beiden zijn binnen First Consulting verantwoordelijk voor de deelname aan BestGraduates 2019. “Sterker nog, door ons succes zijn we op zoek naar veel extra collega’s.”

BestGraduates 2019

Om invulling te geven aan die extra behoefte is First Consulting dit jaar nieuwkomer bij BestGraduates 2019. Een netwerkevenement om high potentials in contact te brengen met topwerkgevers van Nederland. “We staan tussen gevestigd topwerkgevers als Deloitte, ExxonMobile, Fugro, Ministerie van Defensie en NS. En daar zijn we natuurlijk best trots op. Toppers die afstuderen in de periode januari 2019 tot april 2020 kunnen door een one-minute-test ontdekken of ze in aanmerking komen om deel te nemen.”

Focus op groei

“Uiteraard zijn we bij First Consulting gericht op groei. Een groeiambitie resulteert namelijk in een verhoogd energielevel, biedt kansen en is een belangrijke voorwaarde voor persoonlijke ontwikkeling. Maar groeidoelstellingen zijn vaak veel te eenzijdig gericht op aantallen en snelheid. Daarom hebben wij een groeiambitie naar 400, die niet gekoppeld is aan een harde datum waarop dat gerealiseerd moet zijn. We groeien alleen als kandidaten voldoen aan onze strenge criteria. Als we die niet kunnen vinden, dan groeien we tijdelijk maar even niet of minder hard.” First Consulting neemt deel aan BestGraduates 2019

Bedrijfscultuur elk jaar nog hechter

De cultuur wordt volgens de twee adviseurs elk jaar alleen maar hechter. “Het aantal toppers dat bij ons aanklopt neemt namelijk een vlucht. Kwaliteit verkoopt zichtzelf.” Een hechte cultuur kenmerkt zich volgens hen door collega’s die elkaar buiten werk opzoeken en samen sporten, marathons lopen of gezellig gaan stappen. “Het DNA van First Consulting kenmerkt zich door zes kernwaarden: scherp, samen, vertrouwen, no-nonsense, stoutmoedig en plezier. Dat is niet de identiteit die we onszelf graag willen aanmeten, maar wie we echt zijn. What you see is what you get.”

Kickboks-clinic met Remy Bonjasky

Deelnemers aan BestGraduates 2019 maken kans op mooie prijzen. Om kandidaten voor te bereiden op hun carrière organiseert First Consulting een clinic met niemand minder dan voormalig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky. “Samen werken aan resultaat is natuurlijk veel leuker. Bij First Consulting weten we als geen ander wat samen betekent. Daarom zal een flink aantal toekomstige First-collega’s deelnemen.” Na de clinic kunnen de studenten Remy Bonjasky persoonlijk ontmoeten.

Kennismakingslunch

Naast de deelname aan Best Graduates 2019 organiseert First Consulting zelf een maandelijkse kennismakingslunch. Dit is voor kandidaten een ideale manier om in een kleinschalige, informele setting alles over het consultantsbureau te weten te komen. Jeffrey: “Iedere maand wordt de lunch weer goed bezocht en krijgen we enthousiaste reacties van zowel de aanwezige collega’s als de deelnemers. Naast een inkijkje in de projecten die we uitvoeren, biedt dit vooral een mogelijkheid om de sfeer te proeven en onze consultants te leren kennen.”

Kandidaten die interesse hebben om First Consuting te ontmoeten kunnen een mail sturen met cv en een korte motivatie naar het recruitmentteam van het bureau.