Steven van Dalen: één na beste young professional van Nederland

29 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Young Executive Steven van Dalen van managementadviesbureau Boer & Croon Management is verkozen tot de op één na meest getalenteerde young professional van Nederland. “Ik ga aandachtig en bedachtzaam om met het innemen van standpunten. De jury zei daarom een grenzeloos vertrouwen te hebben in de koers die ik zou kiezen”, vertelt Van Dalen.

Jaarlijks brengt Memory Group – een grote speler op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie – een lijst naar buiten van de honderd beste young professionals in Nederland. Deze talenten beschikken volgens de jury over de capaciteiten om een blijvende impact te hebben op hun professionele omgeving, zowel vakinhoudelijk als intermenselijk. Onder meer jonge wetenschappers, ondernemers, designers en bankiers maken onderdeel uit van de ranglijst*. Eén van de hofleveranciers is de adviesbranche: maar liefst een kwart van de honderd toptalenten is actief als adviseur.

Eveneens worden jaarlijks uit de lijst van honderd de drie beste young professionals van ons land verkozen. Deze editie van de competitie werd gewonnen door Machiel Gosschalk, Manager bij Big Four-kantoor EY. De tweede plek werd ook in de wacht gesleept door een young professional uit de adviesbranche: Steven van Dalen van Boer & Croon Management. “Ik ben iemand die verandering teweeg kan brengen en ook de capaciteiten en de gedrevenheid bezit om die verandering te realiseren. Uit de wedstrijd kwam naar voren dat mijn ambitie zich even vaak vertaalt in maatschappelijke waarde als in persoonlijk succes.”

Steven van Dalen: 2e Best Young Professional van Nederland

In het dagelijkse leven is Van Dalen actief als Young Executive bij Boer & Croon Management: “Met grootse toewijding stort ik mij op mijn opdrachten, want succes voor de klant, dat is naar mijn idee het belangrijkste resultaat. Daarnaast ben ik altijd bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat doe ik met zelfreflectie, met mijn hobby’s en interesses, zoals lezen en theater. Maar vooral ook via het Management Development-programma van Boer & Croon, waar ik naast een persoonlijke coach en intervisie, ook maandelijks managementtrainingen heb van Krauthammer.”

Eerder was Van Dalen als Program Management Officer werkzaam voor Euro Pool System, een logistieke dienstverlener in de Europese levensmiddelenketen, en als Junior Business Developer voor energiebedrijf Vandebron. Van Dalen kan leunen op veel academische kennis. Hij rondde twee bacheloropleidingen af – Rechten (cum laude) en Economie (beide Universiteit Utrecht) – en hij beschikt eveneens over twee mastertitels: Internationaal Recht (cum laude) en Sustainable Development (beide Universiteit Utrecht). Tijdens zijn rechtenstudie werkte hij als Legal Assistant bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij zich bezighield met onderwerpen als bedrijfsfraude en internationale corruptie.

Terwijl Van Dalen nog betrekkelijk jong is (26), heeft hij reeds ervaring opgedaan op zeer uiteenlopende terreinen, zoals energie, legal en consultancy. “De duidelijke overeenkomst die ik in alle drie de omgevingen herken, is de toewijding van de mensen en hun hart voor de zaak. Dat is waarmee ik het liefst werk”, aldus Van Dalen. “In al deze omgevingen kunnen mensen gedreven worden door idealen, ambitie en loyaliteit. Zodra mijn collega’s het beste uit zichzelf willen halen en het beste voor de klant willen bereiken, weet ik dat ik op de goede plek zit. Zoals nu het geval is, bij Boer & Croon.”

* Deelname was voorbehouden aan young professionals die na 1 januari 2013 een academische opleiding hebben afgerond en op het moment van deelname maximaal 33 jaar oud waren.