Robin Betten, Steven van Dalen en Wessel Buijs aan de slag bij Boer & Croon

17 juli 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Robin Betten, Steven van Dalen en Wessel Buijs hebben zich gevoegd bij het Young Executive Management team van managementadviseur Boer & Croon. 

Wessel Buijs is per 1 juni gestart als Young Executive bij Boer & Croon Management. Na het afronden van zijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, behaalde hij een master in Business Administration (Strategy & Organization). Hij schreef zijn masterscriptie in samenwerking met Pon, waar hij onderzoek deed naar de invloed van leiderschapsstijl en cultuurverschillen bij M&A-integratie. Tijdens zijn studie heeft Buijs een semester in de Verenigde Staten gestudeerd en heeft hij jarenlang op hoog niveau geroeid bij studentenroeivereniging Nereus. 

Buijs over zijn nieuwe uitdaging als Young Executive: “De verscheidenheid aan opdrachten bij Boer & Croon Management bieden mij de mogelijkheid om actief te zijn zowel op strategisch als operationeel niveau. Doordat we intensief samenwerken met de opdrachtgever komen we dichter bij de kern van het probleem en zijn we in staat om een solide bijdrage te leveren bij het realiseren van oplossingen binnen de aanwezige bedrijfsinrichting. Daarnaast word je constant uitgedaagd om buiten je comfortzone te treden en krijg je direct veel verantwoordelijkheid. In combinatie met professionele begeleiding en het uitgebreide Management Developmentprogramma zie ik mijn nieuwe rol bij Boer & Croon als een ideale uitgangspositie om mijn vaardigheden optimaal te ontwikkelen en te ontdekken in welke rol ik het beste tot mijn recht kom.”

Robin Betten studeerde in 2017 af in Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schreef haar masterscriptie over het bestuur en toezicht binnen de stichting actief in de zorgsector n.a.v. de ‘Wet bestuur en toezicht rechtspersonen’. Tijdens haar studie liep Betten stage op de M&A-praktijk van advocatenkantoor NautaDutilh en de arbeidsrechtafdeling van Heineken Nederland. In deze laatste rol hield zij zich naast zaken aangaande individuele medewerkers ook bezig met de versimpeling van de interne regelgeving en de afronding van de nieuwe cao teksten.

Wessel Buijs, Robin Betten en Steven van Dalen - Boer & Croon

Verder was zij tijdens haar master werkstudent bij Deloitte. Zij hield zich binnen de Governance, Risk & Compliance afdeling onder meer bezig met een onderzoek naar ‘good governance’ onder de nieuwe Nederlandse Corporate Governance Code en enkele integriteitsonderzoeken. Over deze ervaringen zegt Betten: “Het door mij opgedane inzicht in de bedrijfsvoering van deze verschillende bedrijven helpt mij in mijn rol als Young Executive bij het meedenken en adviseren van een opdrachtgever. Bovendien schakel ik hierdoor eenvoudig tussen verschillende omgevingen en kom ik snel tot de kern van een (organisatie)vraagstuk.“ Verder studeerde Betten tijdens haar bachelor een semester in Budapest en verleende zij pro bono juridisch advies bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Nederland. 

Steven van Dalen rondde twee Masteropleidingen af, in Sustainable Development (2017), en in Public International Law (2016), beiden aan Universiteit Utrecht. Van Dalen heeft gedurende en na afloop van laatstgenoemde opleiding enige tijd werkervaring opgedaan als Business Developer bij Vandebron, een Nederlands energiebedrijf dat groene stroom en gas levert aan particuliere klanten. In die rol ontwikkelde Van Dalen tools voor het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen en klantproducten, en was onder meer onderdeel van de strategie van het bedrijf om klanten te helpen energie te besparen.

Tijdens zijn Master in Public International Law werkte Van Dalen bovendien als Legal Assistant bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij zich bezighield met onderwerpen als bedrijfsfraude en internationale corruptie. Daar ontwikkelde hij in het bijzonder zijn communicatieve en teamvaardigheden. Ook is Van Dalen al ruim anderhalf jaar actief als taalcoach voor stichting Vluchtelingenwerk en heeft hij ruime organisatorische ervaring opgedaan in meerdere voorzitters- en bestuursfuncties gedurende zijn studententijd. Tot slot heeft hij in twee adviesprojecten gedurende zijn studietijd consultantservaring opgedaan. De een betrof een advies aan het Public Interest Litigation Project inzake fraudebestrijding en privacy, de ander een advies aan de Universiteit Utrecht over het herverdelen van verantwoordelijkheden om dichterbij realisatie van de energiedoelstellingen te komen.

Met de toevoeging van Betten, Van Dalen en Buijs groeit het team van Boer & Croon Young Executives naar bijna 50 young professionals.