Marktplaats voor management consultants breidt team uit in Nederland

11 december 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Comatch heeft zijn organisatie binnen de Benelux uitgebreid. De matchmaker voor onafhankelijke topconsultants heeft daartoe twee nieuwe professionals toegevoegd aan het Amsterdamse team: Amelie Kerne en Thijs Lambalk. Tegelijkertijd heeft Tjeerd Wijffels middels een promotie de rol van Director Benelux op zich genomen.

Toen Comatch in november 2015 zijn activiteiten uitbreidde naar Nederland, betekende dit de eerste internationale stap buiten Duitsland, waar het bedrijf in maart van dat jaar was opgericht door voormalig McKinsey & Company consultants Christoph Hardt en Jan Schächtele. Comatch helpt zijn klanten – corporates, mkb-ondernemingen en startups – met het invullen van hun behoefte aan externe ondersteuning door hen te koppelen aan onafhankelijke consultants. Meer dan de helft van de ruim 6.500 door het bedrijf persoonlijk geselecteerde consultants heeft een achtergrond bij een top-tier consultancyorganisatie, zoals de Big Four, Accenture, McKinsey en Roland Berger.

Benelux markt floreert

De afgelopen drie jaar is Comatch uitgegroeid tot een van de leidende marktplaatsen voor consultants in de Benelux, waarbij het zowel in Nederland, België als Luxemburg actief is. De consultingmarkt van de Benelux-regio wordt geschat op een waarde van meer dan €2,1 miljard, waarbij het meeste werk door freelancers wordt uitgevoerd. Dat is mede het gevolg van de florerende, zogeheten ‘gig economy’ en de groeiende acceptatie van klanten om gebruik te maken van tijdelijke, onafhankelijke consultants, voor het tackelen van hun strategische uitdagingen en complexe programma’s. 

In Nederland is 90% van de bij de Kamer van Koophandel ingeschreven consultancybedrijven actief als zelfstandig consultant, terwijl in België bijna 9% van alle onafhankelijke professionals consultant is. België telt momenteel zo’n 90.000 onafhankelijke consultants, dertig keer zoveel als dertig jaar geleden.

Marktplaats voor management consultants breidt team uit in Nederland De afgelopen jaren heeft Comatch een sterk trackrecord in de regio opgebouwd, met meer dan 100 projecten die door Comatch consultants bij verschillende organisaties ten uitvoer zijn gebracht. Opdrachtgevers zijn onder andere adviesbureaus, private equity-partijen en corporates, terwijl de sectoren waarbinnen klanten actief zijn variëren van bijvoorbeeld online en retail tot telecom en het bankensector. 

Tjeerd Wijffels Director Benelux

Het Benelux netwerk van het bureau kan putten uit een bestand van ongeveer 600 managementconsultants en industrie-experts – wereldwijd zijn dit er meer dan 6.500. Tjeerd Wijffels heeft de afgelopen periode sterk bijgedragen aan de groei van Comatch in de regio en is mede door zijn verdiensten binnen het bedrijf gepromoveerd tot Director Benelux. Wijffels startte in 2016 bij Comatch, waar hij in zijn nieuwe rol verantwoordelijk zal worden voor het leiden van Comatch Benelux in zijn volgende groeifase. In een reactie op zijn nieuwe uitdaging, geeft Wijffels aan: “Wij zien grote kansen voor groei in de dynamische Benelux markt. In 2019 willen we de relaties met onze huidige klanten intensiveren en extra aandacht besteden aan de uitbreiding van ons netwerk in België en Luxemburg.”

In zijn ambities zal Wijffels worden bijgestaan door een team van zes professionals, waaronder ook twee nieuwe aanwinsten. Allereerst Amelie Kerne, die afkomstig is van DaWanda, een Europese marktplaats voor unieke en handgemaakte ontwerpen; zij is aangesteld als Business Development Manager. Verder Thijs Lambalk, die vers uit de schoolbanken komt; hij is aangesteld als Junior Business Development Manager. “Ik kijk er erg naar uit om met een uitgebreid team van getalenteerde mensen samen te werken om de activiteiten op de Benelux-markt kracht bij te zetten”, laat Wijffels weten. 

UK en Spanje

Comatch’s uitbreiding binnen de Benelux volgt kort op de uitbreiding van het UK team van Comatch, waar Charlotte Gregson en William Jones zijn toegevoegd aan het team. Het kantoor in Europa’s op een na grootste management consulting markt werd in maart van dit jaar geopend. Vorige maand startte de matchmaker voor onafhankelijke consultants ook operaties in Spanje, waarmee het aantal kantoren in Europa op zeven uitkomt, naast een kantoor in het Midden-Oosten.