Freelancer-marktplaats Malt koopt consultants-matchmaker Comatch

29 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Comatch, een van Europa’s grootste marktplaatsen voor zelfstandige consultants, is overgenomen door Malt, een freelancer-marktplaats met een bredere focus.

In 2014 werd Comatch opgericht door twee McKinsey & Company-alumni, met als doel het bedrijf uit te bouwen tot een leidende Europese matchmaker voor freelance management consultants.

Sinds de oprichting en in navolging van meerdere financieringsrondes lijkt Comatch daarin behoorlijk te zijn geslaagd. Vandaag de dag telt het netwerk meer dan 15.000 professionals actief in meer dan honderd landen (waaronder ook Nederland).

Freelancer marktplaats Malt koopt consultants matchmaker Comatch

Comatch wordt nu onderdeel van Malt, een van oorsprong Franse freelancer-marktplaats die sinds de oprichting in 2013 explosief is gegroeid. Vandaag de dag telt het platform ongeveer 320.000 freelancers die samen meer dan 40.000 klanten bedienen, waaronder grote bedrijven als Allianz, Bosch, L’Oréal, Lufthansa en Unilever.

Christoph Hardt, directeur van Comatch, legt uit waarom Comatch zich heeft aangesloten bij Malt: “Wij geloven in een toekomst waarin technologie en business consulting verder naar elkaar toe zullen blijven groeien, daarom zijn we erg enthousiast om samen te bouwen aan Europa’s toonaangevende marktplaats, waar organisaties de beste zelfstandige professionals kunnen vinden voor elk mogelijk project.”

Malt krijgt dankzij de overname toegang tot het topsegment van management consulting. Terwijl het platform zich richt op hoogopgeleide freelancefuncties, lag de focus van het bedrijf tot nog toe op het plaatsen van digitaal talent, IT-ontwikkelaars, marketing- en communicatieprofessionals, SEO-specialisten, grafische ontwerpers en meer.

“Comatch is een kampioen op het gebied van business consulting-marktplaatsen. Het segment vertegenwoordigt een interessant groeigebied”, laat Malt-medeoprichter en CEO Vincent Huguet weten.

Malt, dat volgend op de meeste recente financieringsronde vorig jaar (€80 miljoen) nu gewaardeerd wordt op €500 miljoen, heeft de ambitie om dé go-to freelancer-marktplaats in Europa te worden. Tegen 2024 verwacht het bedrijf €1 miljard aan businessvolume te genereren. Om dit doel te bereiken wil het in Parijs gevestigde bedrijf dit jaar 150 nieuwe medewerkers aannemen, waarmee het totale personeelsbestand op 600 medewerkers zou uitkomen.

Volgens de laatste beschikbare gegevens is de wereldwijde freelance-markt meer dan €350 miljard waard. De markt wordt gedomineerd door grote Amerikaanse platforms. Malt geldt als een van de grootste spelers in Europa.