Erwin Bretscher versterkt Twynstra Gudde Zorg als Senior Consultant

04 december 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De zorgpraktijk van Twynstra Gudde is versterkt met de komst van een nieuwe Senior Consultant: Erwin Bretscher. Met de toevoeging van de ervaren professional investeert het organisatieadviesbureau in de digitale transformatie in de zorg. 

Erwin Bretscher heeft ruime ervaring in de ICT en informatievoorziening, vooral op het gebied van vraagstukken rondom de uitwisseling tussen zorginformatiesystemen en digitalisering van de zorg, zowel in de cure als care. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt als zelfstandig consultant en projectmanager. Zo was hij onder meer werkzaam voor de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) in Den Haag, waar hij zich richtte op het aanzetten tot de realisatie van de aansluiting op het Landelijk netwerk (LSP) voor de tweedelijnszorg. Ook was hij enige tijd als projectleider werkzaam voor Meddex, een medisch bedrijf gespecialiseerd in het uitwisselen van patiëntdata, zoals medische gegevens en beelden.  

Eerder heeft hij de rol van Senior Consultant Healthcare, ICT en Zelforganisatie vervuld bij softwarebedrijf en detacheerder RITHM en werkte voorafgaande aan die periode als Business Development Manager bij ASK, een zusterbedrijf van RITHM. In zijn vroege loopbaan heeft Bretscher diverse commerciële, bestuurlijke en managementrollen vervuld bij onder meer softwareontwikkelaar Asolutions en detacheerder Nires & Partners. Hij begon zijn loopbaan bij NS, waar hij verschillende rollen vervulde binnen achtereenvolgens de afdelingen NS Cargo, NS verkeersleiding en NS Reizigers.

Erwin Bretscher versterkt Twynstra Gudde Zorg als Senior Consultant Per 1 november is Bretscher een nieuwe uitdaging aangegaan. Hij heeft zich aangesloten bij de Zorgpraktijk van Twynstra Gudde, met ruim 250 professionals een van de grootste organisatieadviesbureaus van ons land. Naast het zorgdomein, richt Twynstra zich vanuit verschillende praktijken ook op de gebieden veiligheid, ruimtelijke investeringen, mobiliteit en infrastructuur, water, energie, onderwijs, wonen en werken. Daarbij biedt het diensten variërend van strategie tot en met realisatie en op het snijvlak van onder meer samenwerkingskunde, veranderkunde, organisatiekunde, project- en programmamanagement. 

Met het aantrekken van Bretscher als nieuwe Senior Consultant, investeert Twynstra Gudde opnieuw op het gebied van bedrijfsvoering in de gezondheidszorg. Recent startte ervaren zorgbestuurder Marc van Aart als managing director binnen de zorgpraktijk van Twynstra. Van Aart over de komst van Bretscher: “Met Erwin haalt Twynstra Gudde een ervaren consultant binnen die de soft skills heeft ontwikkeld om in een complexe omgeving van zorgaanbieders succesvolle implementatietrajecten te begeleiden.” 

Van Aart voegt toe: “Veel van onze opdrachtgevers in de zorg worstelen met deze problematiek. Wij ondersteunen hen bij het mensgericht implementeren van digitale transformatie projecten. Hierbij zoeken wij ook andere vormen van samenwerking op in regio’s, met zorgaanbieders, lifescience, overheden en med-tech bedrijven”.