Traineeships specialist Bewegin lanceert nieuwe website

30 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Na maanden van ontwikkeling is de nieuwe website van traineeshipspecialist Bewegin live gegaan. De nieuwe website moet fungeren als een podium, waar samenwerking, kennisdeling en waardecreatie centraal staan en waar “al onze energie, ambities en ideeën samenkomen”, aldus Michiel van Doorn, partner bij Bewegin.

Het in Utrecht gevestigde Bewegin helpt organisaties zich te ontwikkelen, zodat ze in het alsmaar sneller zich ontwikkelende landschap relevant en effectief kunnen blijven. Tegelijkertijd leidt Bewegin jonge professionals op in de praktijk door hen bij organisaties te laten instromen, “zodat de ruimte en energie ontstaat die nodig is om vooruitgang te boeken”. Dit moet resulteren in een dynamiek waarin organisaties en talenten tot bloei komen: “Bewegin laat organisaties en young professionals elkaar versterken.” 

Het tweejarige traineeshipprogramma van Bewegin is gecentreerd rondom verschillende elementen. Om te beginnen richt Bewegin zich op de ontwikkeling van zowel hun opdrachtgevers als de jonge talenten die een loopbaan in consultancy ambiëren. “Onze talenten leveren executiekracht én helpen de organisatie ontwikkelen. Terwijl wij hén ontwikkelen”, legt Van Doorn uit. Gedurende hun traineeship blijft Bewegin betrokken bij de ontwikkeling van de young professionals door het bieden van opleidingen, coaching en begeleiding, terwijl hen ook ruimte voor eigen doelen en ambities wordt gelaten.

Bewegin groeit sterk

De afgelopen periode is Bewegin sterk gegroeid en zijn er diverse nieuwe jonge talenten gestart met het tweejarige traineeshipprogramma. Zo werd het team onlangs versterkt door Nina van der Leer en Lily Theelen, startten deze zomer drie nieuwe young professionals (Jaimy van Bergen, Inge Scholten en Wouter Westerveld) en sloten begin dit jaar drie talenten zich aan bij Bewegin (Alex van Leijden, Linda van Vechgel en Willem Salet).

Traineeships specialist Bewegin lanceert nieuwe websiteVan Doorn is blij met de groei van het bureau en stelt dat de aanpak van Bewegin enthousiast wordt ontvangen bij zowel de opdrachtgevers als de trainees. “Mensen voelen zich thuis bij onze aanpak en ervaren welke positieve en impactvolle effecten deze in de praktijk sorteert. Dat is natuurlijk onwijs mooi. Het maakt ons trots en dankbaar.” Toch krijgt Bewegin tegelijkertijd ook veel vragen op zich afgevuurd, vertelt Van Doorn, van “mensen die aangeven dat ze een goed gevoel hebben bij Bewegin, maar niet de vinger kunnen leggen op wat we doen, hoe we dat doen en waarom dat nou eigenlijk bijzonder, anders of überhaupt nodig is.” 

Vernieuwde website

Vanuit de wens duidelijker te communiceren waar Bewegin voor staat, welke werkwijze en aanpak het bureau hanteert en wat het onderscheidend vermogen is, besloot Bewegin de website te vernieuwen. Van Doorn: “Bij Bewegin zijn we continu scherp op mogelijke verbeteringen aan onze werkwijze én proberen we het verhaal dat we daarover vertellen steeds duidelijker te maken. Zodat je in een oogopslag ziet waar we voor staan en welk verschil we maken.” Bij het vormgeven van de nieuwe site, lag de focus in het bijzonder op het vermogen klanten en overige stakeholders van buiten te betrekken. “Als we in de afgelopen periode iets hebben gemerkt, is het wel hoe belangrijk het is om de buitenwereld naar binnen te halen. Dat geldt voor onze klanten, en zeker ook voor onszelf”, aldus Van Doorn, die toevoegt: “Juist in een tijd waarin grenzen vervagen en werelden steeds meer vervlochten raken. Buiten is het nieuwe binnen.” 

Samenwerking, kennisdeling en waardecreatie

De vernieuwde website moet daarom in het bijzonder gaan fungeren als een podium waar samenwerking, het delen van inzichten en kennis en het creëren van waarde, centraal staan, legt Van Doorn uit: “Om waardevol te kunnen zijn voor onze missie, moet de website het hart van Bewegin tonen. Laten zien waarom organisaties anders moeten werken én hoe ze dat met Bewegin kunnen doen. En laten zien hoe waardevol Bewegin is voor organisaties én talenten, voor de korte én de lange termijn.”

De partner van Bewegin geeft aan trots te zijn op de nieuwe website: “Het podium waar al onze energie, ambities en ideeën samenkomen. Maar we weten ook dat dit podium permanent in de bèta-fase verblijft.” Daarmee doelt Van Doorn er op dat Bewegin zich continu zal blijven inzetten om waardevolle feedback en nieuwe inzichten te verkrijgen. “Going the extra mile. Zoals we dat ook doen in onze sessies en gesprekken met talenten, HR-professionals, trainers, organisatieadviseurs, collega’s, en (potentiële) opdrachtgevers. Want er is zoveel te leren. Elke dag opnieuw”, aldus Van Doorn.