Bright & Company zet in op groei met partner Odette van Son

02 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Bright & Company heeft Odette van Son toegevoegd aan het partnerteam. De benoeming van de nieuwe partner ligt in lijn met de verdere groeiambities van het HR-advieskantoor.

Odette van Son is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring, opgedaan in uiteenlopende managementfuncties in de financiële sector. Ze kan bogen op ruime expertise in het realiseren van grote cultuur-, reorganisatie- en veranderprogramma’s. Vanuit haar drive zich meer te richten op ‘the people side of change’, ging Van Son in 2014 als zelfstandig interim- en change manager aan de slag, waarbij ze vooral acteert als sparringpartner op senior management- en directieniveau. 

Mijn management- en consultancykwaliteiten ben ik steeds meer gaan toeleggen op strategie-, performance- en cultuurtrajecten, met een passie voor (persoonlijk) leiderschap”, aldus Van Son. In haar ogen is dat laatste een belangrijke sleutel voor een succesvolle transformatie. “Wanneer je zelf in staat bent in beweging te komen, inspireert dit anderen om dat ook te doen.” 

In haar loopbaan was Van Son jarenlang werkzaam bij ABN AMRO en ING. Zo heeft zij ruim vier jaar leiding aan de afdeling Marketing & Communicatie van ABN AMRO Private Banking. Als Hoofd Programme Development, Change & Integration was ze vervolgens drie jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van veranderinitiatieven voor leiders en werknemers van de bank, ten tijde van de toenmalige integratie met Fortis. Eerder vervulde ze enkele jaren diverse consultancy- en managementrollen binnen ING Group, zowel in Nederland en in België. Ook was ze twee jaar Head of Sales bij ING Private Banking.

Bright & Company zet in op groei met partner Odette van Son

Van Son is de derde partner bij Bright & Company (de overige partners zijn: Ruurd Baane en Richard Jongenotter), een HR-adviesbureau gespecialiseerd in strategische human capital-vraagstukken. De afgelopen jaren heeft Bright & Company een sterke footprint opgebouwd op het gebied van people strategy, people analytics, HR organisation effectiveness en organisation transformation. Met de komst van Van Son “kunnen we verder vorm geven aan onze verdere groeiambities en onze klanten optimaal bedienen”, laat Bright & Company weten in een persverklaring.

In haar nieuwe rol fungeert Van Son als adviseur, ontwerper van veranderprogramma’s, executive coach en begeleider van (directie)teams. Over de toegevoegde waarde die Van Son meebrengt, zegt het in Maarssen gevestigde consultancybureau: “Met haar komst geeft zij Bright & Company nog meer kleur. Zij is energiek en doortastend en is een ervaren gesprekspartner op boardroomniveau. Zij creëert een open, vertrouwde omgeving waarin ruimte ontstaat voor samenwerking en het eerlijke gesprek. Zij weet het potentieel binnen organisaties aan te wakkeren. Haar talent om het beste uit mensen te halen, maakt dat ook na haar vertrek een team of organisatie in beweging blijft.”

Afgelopen maand werd het team uitgebreid met Jornt de Gruijl – hij is aangesteld als Lead AI & Data Science.