First Consulting lanceert in samenwerking met NGRANE nieuwe website

19 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Out of the box en no-nonsense, dat is waar First Consulting voor staat. Tot voor kort straalde de website van de consultancyorganisatie dat nog onvoldoende uit. De Amsterdamse online agency NGRANE heeft daar met de ontwikkeling van een geheel vernieuwde website verandering in gebracht. Maarten Icking, partner bij First Consulting: “Tijdens het ontwikkelingsproces kwamen we erachter dat First Consulting en NGRANE eigenlijk heel erg op elkaar lijken.”

Met 210 medewerkers, 40 toonaangevende klanten en een hechte bedrijfscultuur, is het in 2006 opgerichte First Consulting anno 2018 een gevestigde consultancypartij binnen de branche. Het bureau staat volgens Icking bij klanten bekend om het leveren van hoge kwaliteit, vooral door de combinatie van denken en doen. Icking: “Met onze oude website deden we onszelf tekort. Het straalde onvoldoende onze unieke identiteit uit. Daarom gingen we de samenwerking aan met het Amsterdamse bureau NGRANE om First Consulting online neer te zetten: professioneel, jong, fris en met een hechte bedrijfscultuur.”

Totaaloplossing op online gebied

De keuze voor een online bureau dat de nieuwe website kon ontwikkelen was snel gemaakt. Want waar First Consulting end-to-end dienstverlening biedt, levert ook NGRANE totaaloplossingen voor online vraagstukken. “Wij zochten naar een bureau dat ons niet alleen kon helpen met het conceptuele ontwerp, maar ook met het design én de content. David van Delden en Stephen Garcia begrepen dat heel goed: NGRANE heeft ons gedurende het traject geheel ontzorgd.” Voor deze opdracht was de Amsterdamse agency concreet verantwoordelijk voor strategie, design, ontwikkeling, tekst, fotografie én video.

First Consulting lanceert in samenwerking met NGRANE nieuwe website

Hybrid collective model

Dat NGRANE full service-oplossingen kan bieden, komt door het volgens eigen zeggen unieke concept waarmee het bureau werkt: een hybrid collective model. Kortgezegd houdt dat in dat NGRANE werkt met een vaste basis, aangevuld met een community van meer dan 50 freelancers. Deze vaste basis heeft als belangrijkste taak het bouwen aan sterke relaties, zowel met opdrachtgevers, als met de freelancers uit het netwerk. Icking: “NGRANE heeft duidelijk voor ogen dat alle projecten uniek zijn en een eigen aanpak vergen. Luisteren naar de opdrachtgever, daar zijn ze goed in.” Dat maakt dat grote namen als Pepsi, Nike en Telegraaf Media Groep zich online ook al laten ondersteunen door de Amsterdamse partij.

Uit hetzelfde hout gesneden

No-nonsense. Scherp. Stoutmoedig. Vertrouwen. Plezier. Samen. Op de vernieuwde website hoeven bezoekers niet ver te zoeken om deze zes kernwaarden van First Consulting te vinden. Icking: “Ik vond het erg opvallend om te constateren dat NGRANE heel erg op ons lijkt. Net als wij, gaan de mensen van NGRANE echt voor kwaliteit: ze zijn scherp, ze hebben slimme ideeën en zijn doelmatig eenvoudig. No-nonsense dus. Stoutmoedig zijn ze zeker ook: staan ze ergens niet achter? Dan gaan ze de discussie zeker aan. Dat resulteert in vertrouwen. Plezier en humor zorgden er uiteraard ook voor dat de samenwerking prettig verliep.”

Co-creatie

Een goede relatie en samenwerking eist verantwoordelijkheid en betrokkenheid van twee kanten. David van Delden van NGRANE: “We zijn zelf erg enthousiast over de samenwerking met First Consulting gedurende het traject, waarin co-creatie centraal stond. Want waar wij expert zijn in het bouwen van digitale producten, kent First Consulting hun eigen industrie natuurlijk door en door. Daarom was het belangrijk dat we de lijnen kort hielden en snel bereikbaar waren.” Icking van First Consulting sluit af, “De samenwerking met NGRANE hebben we als zeer prettig ervaren en niet onbelangrijk, we zijn enorm trots op het resultaat.”

Meer weten over First Consulting? Bekijk de 200+ artikelen en cases van het bureau in het First Consulting bedrijfsprofiel.