Juridisch expert Arend Lagemaat versterkt Mitopics

15 oktober 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mitopics heeft zijn team versterkt met Arend Lagemaat, een ervaren adviseur die jarenlange juridische expertise meebrengt naar het IT-consultancybureau uit Gouda. 

Arend Lagemaat kan bogen op langdurige en brede ervaring met het beoordelen, opstellen en uitonderhandelen van vrijwel alle vormen van commerciële contracten en ICT-overeenkomsten in het bijzonder, waaronder softwareontwikkelcontracten, outsourcingcontracten, IT-dienstverleningsovereenkomsten en privacy-documenten. De afgelopen jaren is Lagemaat als zelfstandig advocaat actief geweest. In de periode daarvoor is hij meer dan 22 jaar werkzaam geweest bij advocatenkantoor DLA Piper, meest recentelijk als Partner. Lagemaat is lid is van de Vereniging Informaticarecht Advocaten.

Gedurende zijn loopbaan en vanuit verschillende activiteiten heeft Lagemaat bijgedragen aan diverse projecten. Zo heeft hij juridische ondersteuning geboden bij uiteenlopende aanbestedingen en bij de inkoop van IT-diensten en- producten, begeleidde hij implementaties van bijvoorbeeld privacybeleid, verzorgde hij presentaties over IT-rechtelijke onderwerpen en gaf hij advies bij geschillen en het voeren van procedures. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan studeerde Lagemaat af in Rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Juridisch expert Arend Lagemaat versterkt Mitopics

Inmiddels is hij een nieuwe uitdaging aangegaan bij Mitopics, dat zich onder meer toelegt op advies en ondersteuning ten aanzien van strategiebeleid, inkoop en aanbesteding, contractmanagement en beoordelingstrajecten. Dat doet het bureau vanuit de technische, bedrijfskundige en juridische expertise van zijn professionals.

Het is in het bijzonder zijn sterke juridische expertise die Lagemaat meeneemt naar het IT-consultancybureau uit Gouda, dat aangeeft: “Arend is een echte meedenker, die door het creëren van praktische oplossingen voor juridische problemen waarde toevoegt aan de organisatie van de klant. Als ICT-advocaat heeft hij bovendien ruime ervaring met de behandeling van IT-geschillen voor zowel leveranciers van IT-diensten als hun opdrachtgevers.“

Over de verdere kwaliteiten en toegevoegde waarde van hun nieuwe juridisch adviseur, zegt Mitopics verder: “Arend is een inhoudelijk creatief en betrokken senior jurist met expertise op het brede terrein van het IT-recht. Hij weet snel de essentie van de vraag van de klant te zien en te benoemen, om dan met werkbare stappen te komen die tot een oplossing leiden.” 

Eerder dit jaar werd Mitopics reeds versterkt met Noortje Wijsman-Kaart, die is gestart in de rol van Bureaucoördinator.