Mitopics levert bijdrage aan events voor inkopers en IT-beslissers

26 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mitopics levert in de komende weken een bijdrage aan twee evenementen. Op de NEVI-ledendag verzorgt een expert van het adviesbureau een sessie over de laatste ontwikkelingen in IT-aanbestedingen, terwijl het op het Business Software Event 2018 zijn kennis en expertise zal delen met IT-beslissers uit de maakindustrie.

Allereerst zal Mitopics op 9 oktober 2018 zijn opwachting maken tijdens de NEVI-ledendag, die wordt georganiseerd door NEVI, een branchevereniging voor inkoop- en supply management. Hoewel details vooralsnog niet zijn bekendgemaakt, zal NEVI voor haar leden een uitgebreid programma verzorgen. “Doel van de dag is de gezamenlijke passie voor het inkoopvak te vieren en te kijken hoe we het vak met elkaar nog meer vleugels kunnen geven”, laat de branchevereniging weten. In lijn met die doelstelling is gekozen voor een toepasselijk thema – ‘Let’s fly together’ – en een daarbij horende unieke locatie, het Nationaal Militair Museum in Soest. De dag is exclusief (en gratis) toegankelijk voor álle leden van NEVI.

Interactieve sessie IT-aanbestedingen

Tijdens de NEVI-ledendag zal Mitopics een interactieve sessie verzorgen in de persoon van Mitopics senior consultant Joost Lucassen. De sessie zal gaan over de specifieke kenmerken van IT-aanbestedingen en de mogelijkheden die de Aanbestedingswet biedt ten aanzien van de samenwerking met de markt. 

Lucassen licht toe: “Het inkopen van IT wordt vaak gezien als complex en afwijkend van ‘normale’ aanbestedingen. In de interactieve sessie worden de redenen hiervan behandeld en wordt toegelicht hoe hier in een aanbesteding rekening mee gehouden kan worden. Ook wordt besproken hoe verder gebruik gemaakt kan worden van de kennis binnen de eigen organisatie en welke leerpunten en adviezen er zijn er om de kans op een succesvolle IT-aanbesteding te verhogen.”

Mitopics draagt bij aan evenementen voor inkopers en IT-beslissers

Zo’n 30 kilometer van Soest, in Barneveld, zal op eveneens op 9 oktober een kennisevent plaatsvinden rondom software voor de maakindustrie – het Business Software Event. Op het evenement zullen zo’n 500 managers uit de maakindustrie afkomen om inzichten op te doen over de nieuwste softwareontwikkelingen in het landschap. Het thema van de beurs is dit jaar: ‘Innovative solutions for manufacturing industries’. 

De maakindustrie is in snel tempo aan het veranderen. Zo neemt de rol van software in de productieketen sterk in belang toe. Veel ondernemingen bevinden zich momenteel in een digitale transformatie. Deze omschakeling heeft effect op het gehele proces: van klantbehoefte via ontwerp tot aan de eindgebruiker. 

Ondersteuning bij digitale transities

Veelal hebben organisaties echter onvoldoende eigen kennis in huis om goed in te schatten wat er allemaal komt kijken bij een digitale transformatie. Organisaties doen daarom regelmatig een beroep op een externe (advies)partij om bij deze transities te worden ondersteund. Toch is het met de vele spelers in de markt voor bedrijven lastig om goed te beoordelen wie ze daarvoor in de arm moeten nemen. Tijdens het Business Software Event zal Mitopics met de bezoekers hierover van gedachten wisselen en ze adviseren bij het maken van een weloverwogen keuze.