Drie nieuwe Young Executives gestart bij Boer & Croon

19 september 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft zijn team van Young Executives  opnieuw uitgebreid. Jip Miedema, Freek Bahlke en Kees van Herpen hebben zich bij het managementadviesbureau aangesloten en doorlopen sindsdien als Young Executive (YE) het meerjarige opleidingsprogramma. 

Jip Miedema maakte onlangs de overstap naar Boer & Croon vanuit Heineken Nederland, waar ze ruim een half jaar de rol van Junior Changemanager bekleedde: “Bij Heineken was ik verantwoordelijk voor een aantal kleine veranderprojecten en voor de organisatie van twee salesdagen voor alle accountmanagers binnen de afdeling Out of Home.” 

Eerder rondde ze aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een masteropleiding Supply Chain Management af, waarvoor ze een scriptie schreef over het gebruik van procurement coördinatie-mechanismen door humanitaire organisaties die actief zijn in de Europese vluchtelingencrisis. Aan de RUG behaalde ze eveneens een bachelorgraad in Bedrijfskunde. Gedurende haar studietijd zette Miedema zich onder meer drie jaar in voor de studievereniging TeMa. Ook heeft ze een jaar plaatsgenomen in de opleidingscommissie van haar masteropleiding en verder zat ze twee jaar in het Algemeen Bestuur van Stichting KEI.

Miedema is zeer te spreken over de mogelijkheden die haar nieuwe werkgever biedt. “Bij Boer & Croon ben ik Young Executive en dit houdt in dat ik gedurende ruwweg drie jaar verschillende opdrachten bij meerdere opdrachtgevers zal uitvoeren en mag deelnemen aan een uitgebreid Management Development programma. Een ontzettend leuke uitdaging.”

Drie nieuwe Young Executives gestart bij Boer & Croon

Hoewel YE Freek Bahlke pas recent is afgestudeerd, nam hij al wel verschillende keren een kijkje in de keuken van het bedrijfsleven. Hij liep stage bij Philips binnen het team dat zich door de gehele organisatie heen richt op het optimaliseren van de bedrijfswaarde en het verminderen van kosten. Verder was hij stagiair bij Heineken, waar hij onderzoek deed – voor zijn bachelorsscriptie – op het gebied van verandermanagement. Aan de hand van zijn conclusies, boekte de bierbrouwerij vooruitgang, zegt Bahlke: “Mijn onderzoek verbeterde de productiviteit door de efficiëntie van zowel de lijn als de operators te verbeteren, wat resulteerde in een fte-reductie.”

Bahlke is positief over het afwisselende karakter van het werk waarover hij zich de komende tijd zal mogen buigen: “Als Young Executive zal ik optreden als projectmanager, procesmanager, (strategie)consultant, interim manager of een combinatie van deze rollen. De verscheidenheid aan opdrachten bij uiteenlopende bedrijven in uiteenlopende industrieën in combinatie met het Management Development programma creëren een enorm steile leercurve. Deze combinatie van factoren heeft voor mij de doorslag gegeven om bij Boer & Croon te komen werken.” Eerder dit jaar studeerde Bahlke af aan de Universiteit van Tilburg en behaalde hij een Master in Strategic Management. Daarvoor behaalde hij aan de Avans Hogeschool Tilburg een bachelorstitel in Technische Bedrijfskunde. 

Ten slotte is ook Kees van Herpen bij het managementadviesbureau begonnen als trainee. Hij licht toe wat de meerwaarde is van het Young Executive programma: “Tijdens deze drie jaar word ik intensief begeleid door senior managers uit het bedrijfsleven. Daarnaast biedt Boer& Croon mij ook nog een Management Development-programma aan. Dit programma bestaat uit verschillende trainingen en cursussen en geeft mij de mogelijkheid om mijn vaardigheden en managementtechnieken te verbeteren. Daarnaast wordt je constant uitgedaagd om buiten je comfortzone te stappen en krijg je veel verantwoordelijkheid bij je opdrachtgever.” Van Herpen maakte de stap naar Boer & Croon net na zijn afstuderen. Onlangs rondde hij de masteropleiding Technology & Operations Management af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder behaalde hij aan diezelfde universiteit een bachelorgraad in hetzelfde vakgebied. 

Al tijdens zijn studententijd deed Van Herpen veel praktijkervaring op. Zo was hij net zoals Miedema actief voor de studievereniging TeMa binnen de RUG. Van Herpen maakte voor het eerst kennis met de adviesbranche tijdens een tussenjaar in 2015. Toen vertrok hij voor een jaar naar India, om daar als Junior Research Analyst voor strategy consultancykantoor A.T. Kearney te werken. Daar deed hij onder andere op wereldniveau onderzoek naar strategische kwesties zoals trends in verschillende industrieën. Eveneens voerde hij in India bij het adviesbureau een aantal landschapsbenchmarks uit. 

Goede keuze

De keuze om als YE bij Boer & Croon Management aan de slag te gaan, is niet bepaald een onverstandige carrièrestap. Dat blijkt onder meer uit de gerenommeerde ranglijst der beste jonge consultants 2018: drie adviseurs – Steven van Dalen, Wopke Dost en Michiel Bosse – die actief zijn voor het Boer & Croon zijn opgenomen in deze rangschikking, waarmee het managementadviesbureau naast Deloitte en PwC eveneens hofleverancier is. 

Om jonge, ambitieuze starters kennis te laten maken met Boer & Croon Management en met het YEM programma, organiseert het managementbureau in november het Boer & Croon Talent Event. Afgestudeerde talenten met maximaal twee jaar werkervaring kunnen dan meemaken hoe het leven van een Young Executive bij Boer & Croon er uitziet. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor deelname.