Drie professionals versterken adviesbureau Bostec

13 augustus 2018 Consultancy.nl

Bostec heeft twee consultants in dienst genomen: Hugh Best en Jasper Wildenberg. Vanuit de mobiliteitstak van het managementadviesbureau houdt Best zich bezig met capaciteitsmanagement en Wildenberg met security. Beiden zijn direct aan de slag gegaan bij Bostecs opdrachtgever Schiphol. Verder zal in het najaar Willemijn van Poppel starten als Young Professional, waarbij ze zich gaat richten op het zorgdomein.

Hugh Best

Hugh Best beschikt over een uitgebreide achtergrond binnen de luchtvaartsector met meer dan vijftien jaar ervaring in zowel binnen- als buitenland. Voor zijn komst naar Bostec was hij een jaar actief als Senior Aviation Consultant voor Best Associates. Vanuit deze rol gaf hij leiding aan programma- en projectmanagementinitiatieven. “Ik werkte samen met verschillende bedrijven binnen de luchtvaartindustrie. Bij verschillende projecten heb ik vanuit cross-functionele teams geholpen bij het vormgeven van de infrastructuurvisie voor luchthavens. Hierbij richtte ik me op stakeholdermanagement, governance en verslaglegging op seniorniveau. Ook gaf ik leiding aan digitale transformaties.”

Daarvoor werkte Best tien jaar voor de International Air Transport Association (IATA), een handelsorganisatie die bijna de volledige luchtvaartindustrie vertegenwoordigt in Zwitserland, Canada en Nederland. Hier begon hij in 2006 als Manager Database Publishing, waarbij hij leidinggaf aan een divers team van luchtvaartspecialisten. Vier jaar later werd hij Product Manager in Montreal, Canada en overzag hij een omvangrijk portfolio van trainingsproducten. Vanaf 2012 was hij verantwoordelijk voor het Fast Travel Program, een industriebreed initiatief dat via zelfservice-mogelijkheden mikt op meer keuze, gemak en controle voor passagiers en een flinke kostenbesparing voor luchtvaartmaatschappijen. Binnen dit project was hij eerst Implementation Manager en vervolgens Project Manager. In deze laatste rol was hij verantwoordelijk voor de overall strategie, development, verbetering en executie van het programma.

Van 2004 tot 2006 was Best twee jaar in dienst bij KLM-dochter Cygnific, dat de klantenservice verzorgt voor Air France, KLM en Delta Airlines. Als Supervisor E-Services stond hij aan het hoofd van een team van vijftien agents die de sales en services ondersteunden voor de toen nieuwe KLM-website. Voor die tijd begon Best zijn lange professionele carrière in de luchtvaart bij Aviapartner, waar hij ruim vierenhalf jaar in dienst was, in zijn laatste rol als Customer Service Manager. In zijn tijd het Belgische bedrijf – dat gronddiensten levert aan luchtvaartmaatschappijen en zakenvliegtuigen – werkte hij op verschillende afdelingen in drie landen: “Dit gaf me een diepgaand begrip van luchtvaart en grondafhandelingsdiensten.”

Best heeft zijn uitgebreide internationale luchtvaartexpertise nu meegenomen naar Bostec, waar hij zich als Consultant bezighoudt met capaciteits- en programmamanagement en vliegveldinfrastructuur en -operaties. Hierbij richt hij zich onder meer op het verbeteren van de passagierservaring, nieuwe projecten, efficiëntie en de verslaglegging hiervan richting het senior management. Hij is vanuit Bostec meteen begonnen bij Schiphol, waar hij optreedt als adviseur binnen de Capacity Management & Operational Intelligence-afdeling. Vanuit deze rol houdt hij zich in het kader van terminaluitbreidingen bezig met het analyseren en voorspellen van passagiersstromen.

Drie professionals versterken adviesbureau Bostec

Jasper Wildenberg

Kort na Best is ook Jasper Wildenberg gestart bij Bostec. Wildenberg beschikt over zo’n tien jaar ervaring op het gebied van verkeersmanagement en mobiliteit. Hierbij heeft hij vooral veel expertise opgedaan in het analyseren en verbeteren van logistieke en interne processen, vertalen van klantwens naar technische oplossingen, systeemintegratie en implementatie. Wilderberg maakte de overstap naar Bostec vanuit The Driving Force. Hier werkte hij een jaar lang als Consultant. Hierbij richtte hij zich vooral op het analyseren van en adviseren over het optimaliseren en beter benutten van logistieke stromen en processen, met behulp van digitale technologieën voor locaties waar veel bezoekers en passagiers samenkomen, zoals bijvoorbeeld pretparken en dierentuinen.

Hij begon bij The Driving Force nadat hij een jaar Consultant was bij Baas, dat ondergrondse infrastructuren, bovengrondse netwerken en inpandige technische installaties verzorgt. Daarvoor was hij een kleine zes jaar als Consultant Intelligente Transport Systemen onderdeel van de Traffic & Infra-afdeling van Imtech (nu Dynnic), waar hij internationaal zowel intern als extern geadviseerd heeft over processen op het gebied van intelligente transportsystemen. Daarnaast hield hij zich bezig met project- en product- en tendermanagement, business development en systeemintegratie, om de divisie naar een hoger niveau te brengen en de vertaling van klantwens naar oplossing te maken. De projecten waren met name gericht op innovatie ten behoeve coöperatieve verkeerssystemen, systeemintegratie en verkeersdoorstroming.

Zo werkte hij bij Imtech ruim twee jaar op het project Avenue2 (de bouw van de Koning Willem-Alexandertunnel op de A2 in Maastricht) als Consultant op het gebied van Dynamisch Verkeersmanagement en Systems Engineering. Voor zijn eerste Imtech-periode hield hij zich daar ook al mee bezig bij DHV – dat tegenwoordig onderdeel is van Royal HaskoningDHV – waar hij Junior Consultant Dynamisch Verkeersmanagement was. Bij DHV richtte hij zich vooral op onderzoek en advies op het gebied dynamisch verkeersmanagement, waarbij hij met name bezig was met evaluatiestudies naar de doorstroming van verkeer en ingerichte verkeersprocessen. Tevens voerde hij diverse studies uit op gebied van simulaties en verkeersregeltechniek.

Sinds zijn start vorige maand bij Bostec, zet Wildenberg zijn brede ervaring in binnen de mobiliteitsafdeling van het managementadviesbureau, dat zich naast op de mobiliteitssector ook richt op zorg en industrie. Evenals Best, is hij momenteel actief voor Schiphol. Op de luchthaven werkt hij sinds zijn start bij Bostec in de rol van Security Process Manager.

Willemijn van Poppel

Ook het team van Bostec dat zich richt op de zorgsector zal binnen enkele maanden worden versterkt. Dit najaar start Willemijn van Poppel hier als Young Professional. Momenteel is Van Poppel haar master Health Economics, Policy & Law aan de Erasmus Universiteit Rotterdam aan het afronden. Eerder voltooide ze aan dezelfde universiteit al de pre-master Beleid en Management Gezondheidszorg en aan de Hogeschool Rotterdam de bachelor Bedrijfskunde Management Economie en Recht.

Gedurende haar studie werkte Van Poppel ook al binnen de zorg. Zo was ze voor zorgadviseur Careffect op projectbasis betrokken bij werkzaamheden rond de facturatie tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Ook was ze actief binnen SHARE, de studievereniging voor alle studies die vallen onder de Erasmus School of Health Policy & Management. Naast dat ze binnen de vereniging de rollen van Commissioner External Relations & Vice-President bekleedde, hield ze zich als bestuurslid ook bezig met de organisatie van de Health Business Week, een jaarlijks carrière-evenement voor (toekomstige) professionals in de zorg.

Young Professionals

Bostec is ook nog op zoek naar een Young Professional voor het domein industrie. Het tweejarig Young Professional-programma bestaat uit een mix van werken, leren, ervaring opdoen en persoonlijke ontwikkeling. Talenten die (bijna) zijn afgestudeerd aan een hbo- of wo-opleiding op het gebied van bedrijfskundige informatica/techniek komen in aanmerking voor de positie. De geselecteerde kandidaat zal direct aan de slag gaan in Bostecs businessunit gespecialiseerd in management en consultancy en daar begeleid worden door managers, coaches en trainers. Daarnaast volgt hij of zij een intensief persoonlijk ontwikkelprogramma.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup