EY besteedt facilitaire diensten van 15 kantoren uit aan ISS

14 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Accountants en adviesorganisatie EY heeft devfacilitaire diensten van zijn Nederlandse kantoren uitbesteed aan ISS, een van de grotere facility management dienstverleners van ons land.

Met wereldwijd ruim 250.000 medewerkers behoort EY tot de grootste accountancy- en advieskantoren ter wereld. Het kantoor biedt onder andere diensten aan op het gebied van assurance (inclusief financiële audit), tax advisory en consulting. Ook in Nederland heeft EY een marktleidende positie, waarin het samen met branchegenoten Deloitte, PwC en KPMG een groot deel van de markt in handen heeft. In Nederland werken ruim 4.200 professionals vanuit vijftien kantoren – samen genereren ze een omzet van circa €800 miljoen.

Uitbesteding facilitaire diensten

EY heeft onlangs besloten voor vijftien kantoorlocaties verspreid over Nederland zijn volledige facilitaire dienstverlening uit te besteden aan ISS. Wereldwijd is ISS een van de grootste facilitaire dienstverleners met 500.000 medewerkers – waarvan er 6.000 in Nederland werken – en een omzet van €10,6 miljard. De Nederlandse divisie, die onder meer werkt voor Heineken en Accenture, heeft zich de laatste tien jaar hervormd van schoonmaker naar facility managementdienstverlener.

EY besteedt facilitaire diensten van 15 kantoren uit aan ISS

In het kader van de gesloten overeenkomst met EY – die een duur van minimaal vijf jaar kent – zal ISS Facility Services verantwoordelijk worden voor de aansturing en uitvoering van dertig facilitaire diensten, waaronder receptie & telefonie, repro & post en schoonmaak. De afgelopen periode heeft een transitieteam samen met de afdeling Administrative and Workplace Services van EY de voorbereidingen getroffen voor de overname van de dienstverlening. Als gevolg van de samenwerking zullen 150 medewerkers in dienst komen van ISS Nederland. Financiële bijzonderheden rondom de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Bastiaan van Riet, director Administrative and Workplace Services bij EY, laat in een reactie op de overeenkomst enthousiast weten: “ISS heeft ons verrast met het bieden van de beste totaaloplossing die bijdraagt aan onze positie als marktleider in Nederland. Wij hebben met ISS een leverancier gevonden met een duidelijke focus op hospitality en innovatie met tegelijkertijd oog voor voortdurende efficiëntie. Met andere woorden; een leverancier waarmee wij aantoonbaar toegevoegde waarde kunnen leveren aan het succes van EY."

Kees Stroomer, algemeen directeur ISS Facility Services, voegt toe: “Wij zijn er bijzonder trots op dat EY na een uitgebreide oriëntatie gekozen heeft voor ISS. Steeds meer bedrijven kiezen voor integrated facility services. Met name in het segment business en IT hebben we hier inmiddels een bewezen track record in."