Nieuwe tak van Quint levert jong digitaal talent aan opdrachtgevers

24 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quint Wellington Redwood heeft een nieuw label opgericht dat klanten van het bureau voorziet van jong IT-talent. Met de lancering van ‘Quint Young Talent’ speelt het kantoor in op de bloeiende markt voor vakkundig en ambitieus techtalent, te midden van een groeiende behoefte aan digitale transformatie. 

“Met Quint Young Talent spelen wij in op de vraag van opdrachtgevers”, vertelt René Albers, die leidinggeeft aan de nieuwe praktijk van Quint Wellington Redwood. “Wij zijn de spil tussen jong talent en onze opdrachtgevers.” De zakelijke dienstverlener – waarvan het hoofdkwartier zich bevindt in Nederland en die actief is in vijf continenten – biedt diensten op het snijvlak van managementadvies en technologie. Hierbij specialiseert het kantoor zich onder meer in digitale transformatie, sourcing, agile, DevOps en IT-management. Quint beschikt ook over een trainingsafdeling, Quint Academy, die cursussen verzorgt over onderwerpen als agile, ITIL and Lean Six Sigma.

De nieuwe tak, Quint Young Talent, zal naast de overige businessunits opereren als zelfstandige praktijk en zich richten op het sourcen, trainen en ontwikkelen van jong talent dat een carrière op het gebied van digital ambieert. Afgestudeerde IT’ers komen in aanmerking om zich aan te melden voor het programma. De geselecteerden worden vervolgens ingeschreven in wat Albers omschrijft als een “state of the art” tweejarig carrière-ontwikkeltraject. “Ons programma moedigt professionals aan om het beste uit zichzelf te halen, en helpt hen relevante kennis op te bouwen en praktische ervaring op te doen. Quint Young Talent is een geweldige springplank voor de carrières van getalenteerde digital-afgestudeerden.” 

Nieuwe tak van Quint levert jong digitaal talent aan opdrachtgevers

Aan klanten van Quint, verschaft de nieuwe tak een aanbod voor een van hun grootste uitdagingen op wervingsgebied – het verkrijgen van toegang tot jong digitaal talent. Tegen een achtergrond van een bloeiende markt voor digitale transformatie, woedt er onder bedrijven een intensiverende ‘war for talent’. Diverse in de afgelopen maanden gepubliceerde analyses laten zien dat de vraag steeds verder boven het aanbod uitstijgt. Albers: “Veel organisaties bevinden zich als onderdeel van hun digitale transformatie-inspanningen in een toestand van snelle verandering. De vraag naar nieuw talent is enorm en weinig organisaties zijn in staat aan deze vraag te voldoen.”

De young professionals van Quint Young Talent zullen bij klanten over de vloer komen om daar zij aan zij met hen te werken en, indien dit naar tevredenheid verloopt, kunnen de organisaties de young professional aan het einde van het tweejarige traject een vast contract aanbieden. “Als er een klik is tussen de twee partijen, bieden we deze unieke mogelijkheid”, legt Albers uit. Quint Young Talent is nu gelanceerd in Nederland en de uitrol van het programma bij andere landenorganisaties van Quint hangt af van de resultaten die hier worden geboekt.

De uitbreiding via de nieuwe praktijk volgt een maand nadat Quint zijn aanwezigheid in Nederland al vergrootte door het sluiten van een grote overname. Met de toevoeging van Paphos Group aan de technologieadvies-tak van Quint, verwelkomde het kantoor zo’n 80 nieuwe werknemers, waardoor de grootte van het totale personeelsbestand van Quint Nederland nu is gestegen tot boven de 300 medewerkers.