Frederiek Doedijns, Manon de Bree en Laura Hendricx naar Kirkman Company

23 juli 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Frederiek Doedijns, Manon de Bree en Laura Hendricx zijn als Junior Consultant in dienst getreden bij Kirkman Company. Frederiek draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de practice ‘Public Private Ecosystems’, Manon heeft zich aangesloten bij ‘Sourcing & Partnerships’ en Laura is gestart op de afdeling ‘HR & Employee Experience’.

Frederiek gebruikt als Junior Consultant haar ervaring op het gebied van circulariteit en innovatieve businessmodellen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Voor haar komst naar Kirkman Company heeft ze als Venture Builder gewerkt bij Enviu, een organisatie die sociale business-concepten bouwt in binnen- en buitenland. In die rol was ze verantwoordelijk voor het programmamanagement van een multi-stakeholder programma in Afrika, waarbij ze jonge Afrikaanse ondernemers coachte in het uitdenken en uitbouwen van hun verdienmodellen. Ook heeft ze bijgedragen aan de bevordering van economische handelsrelaties van Nederland en zo ervaring opgedaan met marktanalyses en culturele en politieke sensitiviteit.

Frederiek heeft een achtergrond in Internationaal recht & ontwikkelingsstudies en is van daaruit geïnteresseerd in de rol die internationaal opererende bedrijven spelen bij maatschappelijke vraagstukken, ontstaan vanuit het samenspel tussen internationale politiek en economie. Deze opgedane kennis zet ze nu in binnen de practice ‘Public Private Ecosystems’. Deze afdeling van Kirkman Company is erop gericht op innovatieve wijze maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

“Kirkman Company helpt publieke partijen die de markt willen betrekken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en bij bouwen van succesvolle publiek-private ecosystemen. Dit doen we door partijen te mobiliseren en hun competenties om te zetten in succesvolle samenwerkingsverbanden. Vanuit een gemeenschappelijk belang en op een ondernemende manier.”Frederiek Doedijns, Manon de Bree en Laura Hendricx - Kirkman CompanyOok Manon is bij het bureau gestart als Junior Consultant. Manon heeft een bachelor ‘Bedrijfskunde’ afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen en heeft in het kader van deze studie een jaar verdiepende vakken gevolgd aan de Oregon State University in Oregon. In haar master ‘Strategic Management’ heeft Manon de focus gelegd op haar interesse in alliantiemanagement en de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen. In haar afstudeeronderzoek naar de strategische ontwikkeling binnen duurzame horizontale netwerken in Nederland heeft ze deze twee focusgebieden samengebracht.

Met verschillende bestuurlijke taken en werkervaring bij Leaseplan Nederland heeft ze de eerste kennis opgedaan met betrekking tot sourcing en partnerships en vanuit daar zal ze haar kennis en kunde binnen de Sourcing & Partnerships-practice de komende tijd verder ontwikkelen. Deze afdeling van het adviesbureau richt zich inhoudelijk op het transformeren van organisaties door hen bewuste keuzes te laten maken tussen zelf doen (make), uitbesteden (buy) en samenwerken (ally). Daarnaast helpt de praktijk klanten met het ontwikkelen en uitvoeren van sourcingstrajecten en het vormgeven van partnerships.

Laura, tot slot, richt zich als Junior Consultant binnen de practice ‘HR & Employee Experience’ op het vak van HR-transformaties. Ze heeft hierbij een specifieke interesse voor de waardetoevoegende kant van HR: het kiezen van een HR-systeem dat voor alle stakeholders van meerwaarde is.

Van het advieswerk heeft ze al kunnen proeven tijdens haar thesisonderzoek bij de Gemeente Utrecht. Daar heeft ze de transitie naar een lerende organisatie van vier fuserende afdelingen onderzocht en vanuit het medewerkersperspectief geadviseerd. Thema's die daar langskwamen waren onder andere agile teams, de omgevingswet, samenwerken in projectteams en kennisdelen in kennisteams. Naast haar studies – een bachelor in 'Bestuurs- en Organisatiewetenschappen' en master 'Organisaties, verandering en management’ aan de Utrecht Universiteit – heeft ze gewerkt bij verschillende sociaal ondernemers. “De keuze voor Kirkman Company als B-corp voelde daarom als een logische vervolgstap”, aldus Laura.

De ‘HR & Employee Experience’-practice waarin Laura aan de slag gaat, houdt zich vooral bezig met het realiseren van effectieve en krachtige HR-functies.