Directie WagenaarHoes draagt stokje over aan nieuwe lichting

20 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau WagenaarHoes heeft een nieuwe directie geïnstalleerd, bestaande uit Alinda van Bruggen, Paul Geertsema en Frank Tromp. De drie vennoten van het bureau – Harry ter Braak, René Hooijdonk en Jan Willem Kradolfer – richten zich na de generatiewisseling volop op klantwerk. 

Opgericht in 1987, is WagenaarHoes een van de oudere management- en organisatieadviesbureaus van ons land. Het kantoor houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van strategievorming, leiderschaps- en organisatieontwikkeling, waarbij het klanten ondersteunt middels consultancy-, coaching- en interim-diensten.

De leiderschapsoverdracht werd al geruime tijd voorbereid, vertelt Jan Willem Kradolfer, de vertrekkende topman van het advieskantoor. Hij nam in januari 2013 het stokje over van medevennoot René Hooijdonk, en heeft tijdens zijn jaren aan het roer van het adviesbureau het team zien groeien tot bijna 25 adviseurs, inclusief de oudgediende Rob Wagenaar, de medeoprichter van het bureau. 

WagenaarHoes richt zich op klanten in de profit en non-profit sector, en dan met name partijen in het middensegment. “Wij zijn sterk in procesaanpak en interventies vanuit een stevig inhoudelijk fundament. Zo maken we complexe situaties verrassend snel inzichtelijk en hanteerbaar”, stelt Kradolfer over het onderscheidend vermogen van het bureau op de site van WagenaarHoes.

Alinda van Bruggen, Paul Geertsema en Frank Tromp

Over de komende jaren zegt hij: “We (het partnerteam, red.) hebben veel vertrouwen in de nieuwe directie.” Alle drie de nieuwe bestuursleden zijn afkomstig uit de interne organisatie. Alinda van Bruggen is sinds 2010 als adviseur verbonden aan WagenaarHoes en maakt sinds 2015 deel uit van de dagelijkse leiding. Paul Geertsema is sinds 2016 actief bij WagenaarHoes als adviseur voor team-, leiderschaps- en organisatieontwikkeling, terwijl Frank Tromp bijna een jaar in dienst is.”

Laatstgenoemde zal zich vanuit zijn bestuursrol vooral richten op de zakelijke sector, de financiën, ICT en marketing. Paul Geertsema is verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid en voor opleiding en ontwikkeling. Alinda van Bruggen vervult de rol van statutair directeur. “Datgene waarmee we al meer dan dertig jaar in de markt bekend zijn, zetten we met deze nieuwe directie met nieuwe energie voort: samen met onze opdrachtgevers de beste bestaande of nog niet bestaande oplossingen vinden en realiseren. Het is geweldig om daar met zo’n mooi team van collega’s elke dag weer aan te werken”, aldus Van Bruggen.

WagenaarHoes is lid van de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) en is ACP-geaccrediteerd door de Orde van Organisatieadviseurs (Ooa).