Paul Groen treedt in dienst bij adviesbureau METRI

19 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds kort maakt Paul Groen onderdeel uit van adviesbureau METRI. De Nieuwe Senior Consultant neemt zo’n dertig jaar aan ervaring op het gebied van IT mee naar zijn nieuwe werkgever, waar hij zich onder meer richt op benchmarking en sourcing. 

Voordat Groen de overstap maakte naar METRI, werkte hij maar liefst 23 jaar bij Sogeti, dat deel uitmaakt van Capgemini. In zijn tijd bij het ICT-bedrijf is hij intensief betrokken geweest bij ontwikkelingen op het gebied van cloudtechnologie: “Paul heeft een belangrijke rol gespeeld in de transities van PostNL en Enexis naar een cloudstrategie. De betrokkenheid betrof zowel de aanbiedingsfase (bepalen van de strategie, opstellen van calculaties) als de uitvoeringsfase (projectmanagement, inrichten van de beheerorganisatie). Daarbij is intensief samengewerkt met diverse leveranciers”, laat zijn nieuwe werkgever weten, die toevoegt dat Groen ook “veel ‘hands on’ ervaring heeft opgedaan in diverse functies: software developer, technisch projectleider, projectmanager, lijnmanager en consultant”. 

“Ik heb projecten gedaan bij grote bedrijven in verschillende branches, zoals de Rijksoverheid, havenlogistiek, gezondheidszorg en finance”, vertelt Groen zelf over zijn periode bij Sogeti. Voordat hij begon bij de ICT-dienstverlener, werkte hij in het begin van de jaren 90 als Software Engineer voor klimaatbeheersingsbedrijf Priva: “In deze periode ben ik werkzaam geweest als systeemontwerper/programmeur. Ik heb hier gewerkt aan verschillende managementinformatiesystemen die Priva levert aan haar klantenkring (voornamelijk tuinders).”

Paul Groen treedt in dienst bij IT-adviesbureau METRI

Groen begon zijn loopbaan in de IT bij het Ministerie van Defensie, waar hij zich gedurende zijn dienstplicht een klein jaar inzette als Software Engineer: “Als dienstplichtig militair heb ik gewerkt aan een managementinformatiesysteem voor opleidingscentra van de Koninklijke Landmacht.” Voor die tijd volgde hij de opleiding Hogere Informatica aan de Technische Hogeschool Rijswijk, die vandaag de dag onderdeel is van de Haagse Hogeschool. 

Sinds juni is Groen als Senior Consultant actief binnen METRI, dat zich richt op het leveren van IT-advies op het gebied van sourcing en benchmarking. De diensten van het bureau zijn erop gericht organisaties te ondersteunen bij de inrichting en besturing van de IT-sourcingprocessen: “Door de jarenlange ervaring op het gebied van benchmarking is METRI in staat scenario’s uit te werken voor ieder IT-vraagstuk en te toetsen aan de huidige, wereldwijde marktprijsontwikkelingen. Klanten waarderen METRI om haar praktische en professionele benadering”, aldus het bureau. 

Ook Groen zal zich gaan bezighouden met benchmarking en sourcing, evenals met cloud transformaties. Hierbij hij zich met name zal concentreren op de technische component hiervan en de financiële consequenties van dit soort technologische veranderingen: “Ik werk bij Metri als Senior consultant sourcing. Ik adviseer organisaties met hun IT-vraagstukken, en dan met name over het aansluiten op de snelle technologische ontwikkelingen in het IT-vakgebied, met de gevolgen voor organisatie en werkwijze”, besluit Groen.