Methis Consulting trekt nieuw talent aan ter ondersteuning Nederlandse groei

11 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Methis Consulting nestelt zich steeds dieper in de Nederlandse markt voor energieconsultancy. Na betrokken te zijn geweest bij meerdere projecten in ons land, maak het kantoor zich nu op voor de volgende groeifase met de aanstelling van drie nieuwe professionals, waaronder Emiel Zandvliet, een ervaren manager met veel kennis van de energiemarkt. 

Het in 2007 opgerichte Methis Consulting richt zich met zijn businessadvies specifiek op de energiemarkt. Methis Consulting levert diensten op het gebied van Business-IT alignment, procesmanagement, projectmanagement en analyse. In 2010 betrad Methis voor het eerst de Nederlandse energiemarkt. Na opdrachten te hebben uitgevoerd voor verschillende energiebedrijven – waaronder Essent, Enexis, Alliander en Enduris – wordt ingezet op het versnellen van de groei: “Methis Consulting zet actief stappen om haar marktleidende positie als gespecialiseerd adviesbureau voor de energiemarkt, verder invulling te geven”, legt medeoprichter Bart Van den Berghe uit.
Methis Consulting trekt nieuw talent aan ter ondersteuning Nederlandse groei

Nieuw bloed

Om te helpen bij het realiseren van deze ambities, heeft het bureau onlangs Emiel Zandvliet aangetrokken. De afgelopen jaren was Zandvliet verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en business development van een Nederlandse energieleverancier. Eerder werkte hij ruim vijftien jaar voor Capgemini, in diverse management- en adviesrollen. “Hij kent daarmee de energiemarkt, de processen en de advieswereld”, aldus medeoprichter Maarten Smet. Als Operational Director Nederland & Principal Consultant staat Zandvliet sinds kort aan het roer van de Nederlandse tak van Methis. Onder zijn leiding zet het bureau zijn expertise en netwerk in om te zorgen voor verdere groei.

Naast dat Zandvliet werd binnengehaald, heeft het bureau zijn Nederlandse team recentelijk ook versterkt op medior- en juniorniveau. Jerome Oskam is gestart als Consultant. Oskam heeft net als Zandvliet een verleden bij Capgemini. Nadat hij er in 2014 eerst een klein jaar stage liep, werkte hij er in de twee daaropvolgende jaren als Oracle Consultant. Ook maakt Anouk de Vries sinds kort deel uit van het Nederlandse team van Methis Consulting. Net als Oskam, werkte De Vries in relevante klantgerichte projecten. Tijdens deze periode was De Vries ook bezig met haar master in Strategic Management, die ze eerder dit jaar voltooide. Bij Methis Consulting is ze begonnen in de rol van Junior Consultant.

“Methis Consulting is het enige bureau dat zich geheel en zonder uitzondering richt op de energiemarkt. Onze energiepraktijk bestaat uit 45 ervaren consultants."
– Emiel Zandvliet

Kruisbestuiving

Gevraagd naar hoe Methis Consulting zich zal onderscheiden binnen de Nederlandse energieadviesmarkt wijst Zandvliet op de dedicated focus die Methis Consulting heeft op de energiesector: “Methis Consulting is het enige bureau dat zich geheel en zonder uitzonding op deze markt richt. Dit verplicht ons om onze consultants continu actueel te houden, waarmee wij tevens onze toegevoegde waarde in opdrachten garanderen. Onze aanwezigheid in zowel de Nederlandse als de Belgische markt levert opdrachtgevers nieuwe ideeën die reeds aan de andere zijde van de grens zijn voorbereid.”

Hij besluit: “Onze energiepraktijk bestaat uit 45 ervaren consultants in de energiemarkt. Onze consultants hebben hun sporen verdiend in deze rollen en beschikken over actuele kennis van de energiemarkt in Nederland en België. Om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen, blijven we nieuwe collega's werven.” 

Gerelateerd: Methis Consulting zet in op vergroten footprint in Nederlandse markt.