Methis Consulting breidt team uit met drie nieuwe consultants

16 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Methis Consulting, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in energie en mobiliteit, heeft het team in ons land uitgebreid met drie nieuwe consultants: Menno Kuijpers, Niels Veeneman en Silke Heerink.

Menno Kuijpers versterkt het Nederlandse team sinds januari als Manager. Hij brengt ruim acht jaar ervaring als Technology Consultant mee en heeft bij de grote Nederlandse netbeheerders gewerkt aan verschillende projecten op het snijvlak van business en IT.

“Door mijn overstap naar Methis Consulting ga ik aan de slag bij een consultancykantoor met een zeer specifieke focus op de energiesector”, vertelt Kuijpers. “Ik ben blij dat ik mijn industriekennis en -ervaring ook de komende jaren kan inzetten om bedrijven in de energiesector te helpen met de grote uitdagingen gerelateerd aan de energietransitie.”

Menno Kuijpers, Niels Veeneman en Silke Heerink

“Daarnaast kijk ik ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de groeistrategie van Methis Consulting in Nederland”, vervolgt hij. “Enerzijds door een ‘trusted partner’ te zijn voor steeds meer partijen in de energiesector, anderzijds door te helpen het team verder te laten groeien.”

Niels Veeneman maakte met zijn start bij Methis eind vorig jaar de overstap van een interne rol bij een netbeheerder naar de rol van consultant. “Door de energietransitie komt meer werk op netbeheerders af en worden efficiencyslagen in de interne processen steeds belangrijker”, legt hij uit.

“Procesverbetering geeft mij veel energie en door de transitie van een interne functie binnen Liander naar Methis Consulting ben ik de energietransitie vanuit een nieuw perspectief gaan bekijken. De eerste maanden bij Methis Consulting en opdrachtgever Stedin zijn erg goed bevallen. Bij beide heb ik te maken met een prettige werksfeer, veel uitwisseling van kennis en ervaringen, en een warme cultuur.”

Ook Silke Heerink is in het vierde kwartaal van 2021 gestart bij Methis Consulting, in de rol van Junior Consultant. Tijdens haar master Organisational Design and Development ontstond bij Heerink de interesse in de koppeling tussen business en IT. Momenteel vervult ze vanuit Methis de rol van Business Analist bij een distributienetbeheerder.

“Het leveren van een bijdrage aan een vraagstuk waarbij ik zowel mijn bedrijfskundige achtergrond als mijn interesse in (digitale) transformatie en verandermanagement kan toepassen maakt dat ik veel voldoening uit mijn werk haal”, vertelt ze.

Naast de voldoening die ze uit de huidige opdracht haalt, is ze ook te spreken over de cultuur bij het bureau zelf: “De cultuur binnen Methis Consulting zou ik omschrijven als open en mensgericht. Er hangt onderling geen competitieve sfeer, iedereen streeft één gemeenschappelijk doel na waarbij samenwerken en kennisdeling vanzelfsprekend is.”

“Zo worden er geregeld gezamenlijke kennissessies georganiseerd om kennis te delen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daarnaast is er voor iedere consultant jaarlijks een budget voorzien voor externe opleidingen.”