Methis Consulting maakt sterke groeispurt naar 80 consultants

28 juni 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het in de Benelux actieve Methis Consulting is snel aan het groeien. Na een recente aanwas telt het team inmiddels bijna 80 professionals, die onderling samenwerken aan de meest prangende klantvraagstukken. Methis Consulting-CEO Benjamin Dawes en Daniël Herriger, Director van de Nederlandse Business Unit, over de recente groei, de ‘sterke één-teamfilosofie’ en de ruimte voor het individu.

Met een sterke focus op de energie- en publieke transportsectoren, helpt Methis Consulting bedrijven bij het implementeren van grote en complexe IT & Business programma’s, gericht op onder meer de energietransitie of grote digitaliseringsvraagstukken.

De afgelopen jaren ondersteunde Methis zijn klanten op domeinen als smart grids, asset management (EAM, APM, AIP), de verkoop van producten en services op de energiemarkt, EV-aanbod, GIS, ERP-platformen, flexibiliteit, optimalisatie van klanten interacties en CRM, robotisatie van processen, marktprocessen, et cetera.

 Methis Consulting maakt sterke groeispurt naar 80 consultants

De energiesector staat de komende jaren voor grote uitdagingen met betrekking tot de energietransitie en het digitaliseren van de bedrijfsvoering.

Methis Consulting staat met zijn groeiende team van consultants middenin deze transitie. “Onze 80 consultants brengen diepgaande sectorkennis en jarenlange ervaring mee, waardoor we de unieke uitdagingen binnen de energiesector moeiteloos begrijpen en aanpakken”, zegt CEO Benjamin Dawes.

“Wij hanteren een sterke één-teamfilosofie, waarbij we de synergie tussen onze Nederlandse en Belgische experts maximaal benutten. Dit resulteert in innovatieve oplossingen en naadloze samenwerking die de projecten van onze opdrachtgevers naar een hoger niveau tillen.”

Groeispurt

Dat het team nu circa 80 consultants telt, komt onder meer door de recente start van tien nieuwe consultants, die de komende tijd een steile groei zullen doormaken door intense opleidingen te volgen met een focus op industry, methodologie en soft skills en met tal van uitdagende projecten in het vooruitzicht.

“Consulting is een people business. Bij Methis Consulting hechten we veel aandacht aan het persoonlijke aspect en gaan we zorgvuldig om met het matchen van het juiste profiel met de juiste klantopdracht. Daarmee worden zowel waarde voor de klant als de leercurve van de consultant gemaximaliseerd“, laat Dawes weten.

“We zijn trots op ons breed en ervaren team van projectmanagers, business en functionele analisten en data-analisten die werkzaam zijn bij toonaangevende opdrachtgevers in Nederland en België."

Dat Methis Consulting zijn team (in Nederland) recent sterk heeft weten uit te breiden komt voor Daniël Herriger, Director van de Nederlandse Business Unit van Methis Consulting, niet als een verrassing: “Ik denk dat de zeer persoonlijke en transparante bedrijfscultuur door onze consultants het sterkst wordt gewaardeerd”, legt hij uit.

“Daarbij zorgt de typische wekelijkse coaching en dagelijkse aansturing ervoor dat onze mensen zeer steile leercurves doorlopen, en snel een toename in hun verantwoordelijkheden zien ontstaan, zowel intern als op de klantprojecten”, vult Herriger aan.

Focus op het individu

“Een belangrijk onderdeel hierin gaat ook ons nieuwe Academy programma zijn: een tweejarig opleidingstraject waarin consultants op alle essentiële facetten getraind worden, en waarin nog altijd voldoende ruimte overblijft voor de voorkeuren en interesses van het individu”, vervolgt Herriger.

“Tenslotte, zie ik dat de intensieve samenwerking tussen consultants werkzaam op verschillende accounts in België en Nederland voor een sterke identiteit en gevoel van verbondenheid zorgt. Hier zijn we natuurlijk enorm trots op. Ook onze teamevents, met als hoogtepunt onze jaarlijkse get away trip (dit jaar een ski-reis) dragen sterk bij tot de Methis bedrijfscultuur en verbondenheid”, rondt hij af.