Daniël Herriger versterkt Methis Consulting in Nederland

20 november 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na acht jaar werkzaam te zijn geweest bij Accenture maakt Daniël Herriger de overstap naar nichespeler Methis Consulting. 

Methis Consulting is een van oorsprong Belgisch adviesbureau dat sinds 2010 ook in Nederland actief is, en levert ondersteuning op organisatievraagstukken alsmede op het snijvlak met IT. Het bureau bedient diverse industrieën en specialiseert zich in de energie en mobiliteit. In deze markten heeft Methis Consulting een stevig trackrecord bij tal van toonaangevende spelers zoals Essent, Engie, EDSN, Enexis, Alliander, Innova Energie, DNWG, NMBS en Brussels Airport. 

Het was deze specialisatie in combinatie met de klik die hij voelde met oprichters Bart Van den Berghe en Maarten Smet en het Nederlandse team, die voor Herriger de doorslag gaf om de overstap te maken naar het advieskantoor. “Naast het feit dat ik uitkijk naar het verder uitbouwen van Methis in Nederland, ben ik bijzonder gecharmeerd van het Methis-DNA: een mix van een high performance-cultuur met tastbare persoonlijke aandacht en betrokkenheid in de kernwaarden.” 

Daniël Herriger, Senior Manager, Methis Consulting

“Ik ben van mening dat hier heden ten dage een sterke behoefte naar is, en Methis Consulting dit op kenmerkende wijze heeft geïnternaliseerd”, aldus Herriger. “We gaan de komende tijd stevig aan de slag in Nederland inclusief een verdere uitbreiding van ons team.” 

Op de vraag wat Methis Consulting klanten biedt, zegt Herriger: “Onze consultants zijn breed inzetbaar en worden opgeleid op de meest relevante en strategische business- en IT-onderwerpen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we ons ontwikkelen op de laatste projectmanagementmethodieken, waaronder Scaled Agile Framework (SAFe). Holistisch maar wel met een sterk sectorspecialisme, dat maakt dat we kunnen meedenken op zowel strategisch als operationeel niveau.” 

Herriger brengt acht jaar aan consultancyervaring op het snijvlak van strategie, business en technologie mee naar het bureau. Hij is betrokken geweest bij grote en vooraanstaande projecten bij onder andere Enexis, Alliander en Akzo Nobel.

“Daniël heeft een uitgebreide ervaring in de Nederlandse energiemarkt en versterkt de inhoudelijke expertise van ons team”, geeft partner Van den Berghe aan. “Hij zal ons ook gaan ondersteunen met de ontwikkeling van nieuwe diensten die energiepartijen zullen helpen zich aan te passen aan de grote veranderingen die op de sector afkomen.”

Van den Berghe doelt op thema’s als de energietransitie, digitalisering, een veranderende regelgeving en marktrollen in de sector, verslimming van netten, integratie van lokale initiatieven en decentrale opwekking, de realisatie van datagedreven organisaties en de laatste ontwikkelingen op asset management-vlak. 

“Ook krijgt de sector te maken met steeds hogere klantverwachtingen – van energiespelers wordt vandaag de dag verwacht dat ze een naadloze ‘end-to-end customer experience’ bieden aan hun klanten. Op al deze thema’s specialiseren we ons team en bedienen we onze klanten”, aldus partner Maarten Smet. 

Herriger is als Senior Manager aangesteld en wordt daarmee onderdeel van het managementteam van Methis Consulting in Nederland.