Leeuwendaal krijgt CMC Firm keurmerk van consultancyorgaan ICMCI

17 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Leeuwendaal is het vierde Nederlandse adviesbureau dat is erkend als een CMC firma. “Met het behalen van het keurmerk ‘CMC Firm’ behoort Leeuwendaal nu tot de wereldwijde top van ondernemingen op het gebied van organisatieadvies, die gegarandeerd werken volgens de hoogste standaarden”, aldus Laurens Zwaan, Senior organisatieadviseur bij het advieskantoor. 

Opgericht in 2013 door de ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes), is het Certified Management Consulting Firm (CMC Firm) keurmerk een certificering die alleen wordt toegekend aan adviesbureaus die opereren volgens de strenge CMC-standaarden van het wereldwijde orgaan. De ICMCI werd opgericht door tien nationale organisaties met als doelstelling om een internationaal orgaan te creëren dat het adviesvak overziet en verder ontwikkelt, waarbij het de kwaliteit en professionalisering in het organisatieadviesvak bewaakt. Vandaag de dag heeft het ICMCI leden in meer dan vijftig landen en geldt daarmee als ‘s werelds grootste internationale netwerk voor bedrijven en verenigingen van organisatiekundigen en -adviseurs.

CMC keurmerk

Om in aanmerking te komen voor de status van CMC Firm, moeten organisatieadviesbureaus aan de strengste voorwaarden voldoen. Ze dienen bijvoorbeeld aantoonbaar hoge eisen te stellen aan hun projectresultaten en aan de interne continuïteit en aan de stabiliteit. Ook het naleven van een gedragscode voor de sociale verantwoordelijkheid van de onderneming is een belangrijk criterium voor het ICMCI bij het toekennen van de CMC Firm certificering.

De Chinese organisatie Hejun Consulting was vijf jaar geleden het allereerste consultancybureau dat het CMC keurmerk toegewezen kreeg, en sindsdien volgden verschillende organisaties dat voorbeeld. De meest recente toevoeging aan de lijst met CMC-gecertificeerde bureaus is Leeuwendaal, een Nederlands HR-consultancybureau. Opgericht in 1990 beschikt Leeuwendaal vandaag de dag over een team van ongeveer 170 consultants en trainers, die zowel de publieke als private sector bedienen. De focus van Leeuwendaal ligt vooral op de publieke sector, terwijl de private sector wordt bediend door het zusterlabel Higher & Company*. De dienstverlening van Leeuwendaal omvat diensten op het snijvlak van business en HR, waaronder leiderschap en teamontwikkeling, compensation & benefits. assessments en training & opleiding. Ook levert het bureau werving & selectie, interim management en juridische diensten.
Leeuwendaal krijgt CMC Firm-keurmerk van consultancyorgaan ICMCIIn een reactie op de verkregen erkenning van het ICMCI, geeft Laurens Zwaan, Senior organisatieadviseur bij Leeuwendaal, aan: “De CMC Firm status biedt opdrachtgevers wereldwijd de zekerheid dat zij met het inhuren van deze bureaus organisatieadviseurs in huis halen die werken volgens de hoogste standaarden. We zijn trots om ons bij deze selecte groep te scharen.” Hij voegt toe dat hoewel de CMC-gecertificeerde adviseurs van het bureau het voortouw hebben genomen in het verwerven van de CMC-status, dat dit resultaat een gevolg is van de hoge kwaliteit van werk van alle consultants en trainers die Leeuwendaal in de markt vertegenwoordigen. "Wij hebben deze internationale erkenning met zijn allen verdiend”, aldus Zwaan.

Vierde Nederlandse consultancy

Met de CMC accreditatie is Leeuwendaal het vierde Nederlandse consultancybureau dat het CMC keurmerk mag gaan dragen, daarmee volgend in de voetsporen van drie andere adviesbureaus die onlangs het keurmerk ontvingen: Andersson Elffers Felix (AEF), een strategie en management consultancybureau; JBR, een strategie- en corporate finance-kantoor; en WagenaarHoes, een consultancybureau gespecialiseerd in organisatieontwikkeling en change management.

Naast het CMC Firm-keurmerk, geeft de ICMCI ook andere certificeringen af: die van Certified Management Consultant (CMC; voor consultants); Accredited Consulting Practice (ACP; voor consultancybureaus); en CMC Academic Fellows (voor professoren). Ook Leeuwendaal is houder van een ACP-certificaat, Zwaan zelf behoort ook tot de selecte groep van 9.000 consultants, die zich wereldwijd een CMC-practitioner mogen noemen.

Zwaan besluit: “Met deze erkenning bouwen we voort op de reeds eerder behaalde status van geaccrediteerd ACP-bureau en op de opbouw van ons interne CMC-programma.”