Remco van Rij versterkt customer excellence-specialist MLC

10 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Customer excellence-specialist MLC heeft Remco van Rij toegevoegd aan de gelederen. De nieuwe adviseur is benoemd tot cluster manager Zakelijke Dienstverlening.

Remco van Rij is al meer dan 25 jaar actief binnen de ICT en zakelijke dienstverlening. De laatste jaren werkte hij bij Atos, waar hij recentelijk leiding gaf aan een praktijk van zo’n 40 professionals. De praktijk richtte zich vooral op dienstverlening op het gebied van business- en IT-planning, rules management en automatisering van workflows en besluitvorming. Daarvoor bekleedde hij een sales- en accountmanagementrol voor klanten in de financiële sector, industrie en transportsectoren.

Eerder in zijn loopbaan werkte Van Rij voor SDL Tridion, een internationale leverancier van web content managementsystemen, voor IT-bureau CGI (destijds Logica), Atos Origin (de voorganger van Atos) en het Ministerie van Defensie.

Binnen MLC gaat hij zich richten op de verdere ontwikkeling en groei van het cluster Zakelijke Dienstverlening. Dit cluster helpt onder meer banken, verzekeraars en bedrijven in de telecom en retail met hoe ze een optimale klantbeleving kunnen realiseren. Centraal in de aanpak van MLC staat het innovatief en wendbaar inrichten van processen met de customer journey, digitalisering en de menselijke maat als uitgangspunt. Het team van de cluster bestaat nu uit vijftien consultants – Van Rij heeft de taak gekregen om verder groei na te jagen.

Remco van Rij, Manager Zakelijke Dienstverlening - MLC

De nieuwe practicelead is een goede bekende van Robin Zwijnenberg, Managing Partner van MLC. Net als Van Rij heeft Zwijnenberg ook een verleden bij Atos – bij de Franse IT-gigant werkten ze samen een opdrachten. “Met Remco vergroten we ons netwerk en kunnen we de ontwikkeling van onze medewerkers en onze klanten versnellen. Martijn (Martijn Tolsma, de andere managing partner van MLC, red.) en ik krijgen daarmee ook meer ruimte om aan de strategie, de doorontwikkeling en de innovatie van MLC te werken.”

“De winnaars van overmorgen zijn de bedrijven die morgen kunnen inspelen op de snel veranderende klantbehoeften omdat ze vandaag hun bedrijf al klantgericht hebben georganiseerd. MLC begrijpt dat en wil belangrijk zijn voor haar klanten bij het klantgericht organiseren van hun processen. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de ambities van MLC”, aldus Van Rij over zijn keuze voor de customer excellence-specialist uit Leusden.

MLC maakt de afgelopen jaren een forse groei door. In 2018 werden verschillende senior en medior adviseurs aangenomen, waaronder Roel Hartong (een principal consultant), Mariska van Amerongen (senior consultant) en Simone Francooijs (consultant). Het adviesbureau voegde ook een aantal startende adviseurs toe – Joeri Both en Wendy van den Brink hebben inmiddels het MLC traineeship programma (een traject van zes maanden) afgerond, onder begeleiding van collega Rik Ellenbroek. 

Het team van MLC bestaat inmiddels uit circa 30 consultants. “Daar komen de komende periode naar verwachting nog verschillende consultants bij”, sluit Zwijnenberg af.