Michel van Woesik nieuwe CFO van onderzoeks- en adviesbureau Ecorys

30 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal onderzoeks- en adviesbureau Ecorys heeft een nieuwe Chief Financial Officer benoemd. De Nederlander Michel van Woesik brengt meer dan tien jaar ervaring in CFO-functies mee naar Ecorys – hij volgt Peter van der Meij op, die na drie jaar de rol te hebben bekleed een nieuwe functie op zich zal nemen.

“We zijn zeer verheugd dat Michel zich bij ons aansluit, aangezien zijn ervaring, competenties en persoonlijkheid erg goed aansluiten bij wie we zijn en wat we doen. Hij is een waardige opvolger van Peter, die we heel erg zullen missen”, aldus Manon Janssen, sinds oktober 2015 CEO van Ecorys.

Ontstaan in 2000, vanuit een aantal samenwerkende Europese research- en adviesbureaus, geldt Ecorys vandaag de dag als een van de oudste economische onderzoeks- en beleidsadviesbureaus in Europa. De wortels van het bedrijf voeren terug naar het jaar 1929, toen het Nederlands Economisch Instituut (NEI) werd opgericht. Anno 2018 telt Ecorys ongeveer 500 consultants en personeel, en is gevestigd in kantoren in 25 landen. Het Nederlandse kantoor, dat ook als internationale hoofdkwartier fungeert, is gevestigd in Rotterdam.

Michel van Woesik, CFO - Ecorys

Michel van Woesik neemt uitgebreide kennis en ervaring in financieel management mee naar zijn nieuwe werkgever. De afgelopen tien jaar werkte hij voor Hoogwegt Group, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is in de internationale handel van (grotendeels) zuivelproducten voor industriële toepassingen. In zijn meest recente rol leidde hij Hoogwegt als CEO, en in de periode daarvoor vervulde hij de rol van CFO. In deze rol leidde hij het bredere financiële team, verbeterde hij de interne (financiële) transparantie, overzag hij boekhouding, controlling, treasury en risicobeheer, en leidde hij onder moeilijke externe omstandigheden een herfinancieringsproject. Daarvoor was Van Woesik van 2001 tot 2006 financieel directeur van International Flavours & Fragrances en bekleedde hij diverse financiële functies bij multinational Philips.

Bij Ecorys is Van Woesik verantwoordelijk voor het leiden van de financiële afdeling van het kantoor. Daarnaast fungeert hij als de schakel tussen alle financiële kwesties voor de Raad van Bestuur. Van Woesik rapporteert rechtstreeks aan CEO Manon Janssen. In een reactie op zijn nieuwe uitdaging zegt Van Woesik: “Ik ben vereerd om met het Ecorys-team samen te werken. Ik ben onder de indruk van de drive, ambitie en strategie van de organisatie en ik zie ernaar uit mijn rol in het bedrijf te spelen.” Hein Schreuder, de voorzitter van de raad van commissarissen, geeft aan: “Wij verwelkomen Michel bij Ecorys en wensen hem veel succes en veel voldoening in de functie.”

De internationale raad van bestuur van Ecorys bestaat naast Janssen verder uit Pieter Taselaar, die de rol van General Counsel vervult. Ecorys Nederland wordt geleid door algemeen directeur Marien van Riessen. De Britse tak van het consultancykantoor wordt geleid door Darren Jackson (Managing Director), Aydin Ozgul (Program Management and Communications) en Nicola Smith (Policy and Research).