Van Strategy Day deelnemer tot Business Analyst bij A.T. Kearney

27 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Elk jaar organiseert internationaal consultancykantoor A.T. Kearney de Strategy Day inhousedag voor studenten die de stap naar consultancy ambiëren. Hoe is het om het event bij te wonen? En wat leren studenten tijdens de dag? Marlon Snik, een deelnemer van de Spring Strategy Day in April vorig jaar, blikt terug.

Marlon Snik werkt inmiddels sinds 1 december 2017 bij A.T. Kearney in Amsterdam als Business Analyst. In april vorig jaar deed zij – toen nog student – mee aan de Spring Strategy Day en maakte zo kennis met A.T. Kearney. Marlon heeft een Master Privaatrecht gedaan aan de UvA en een Master International & European Governance aan de Universiteit Leiden.

“De Strategy Day was mijn eerste kennismaking met A.T. Kearney. Ik wilde het kantoor graag beter leren kennen en kijken of strategy consultant echt iets voor mij zou zijn. Ik dacht tijdens het grootste deel van mijn studie namelijk dat ik advocaat wilde worden.” 

Wat haar gelijk opviel tijdens de Strategy Day is dat “iedereen van A.T. Kearney heel open en enthousiast was”. Ze vervolgt: “Er was veel ruimte om vragen te stellen over het werk en het kantoor en de sfeer was ontspannen. Nadat we in teams aan een case hadden gewerkt en deze gepresenteerd hadden, was het tijd voor het avondprogramma. We begonnen in de Escape Room en we hebben daarna heerlijk gegeten in een Italiaans restaurant. Tijdens het diner waren niet alleen de coaches aanwezig, maar ook andere consultants waardoor we veel mensen konden leren kennen.”

Van Strategy Day deelnemer tot Business Analyst bij A.T. Kearney

De Strategy Day wekte haar enthousiasme: de week erop heeft ze meteen haar sollicitatie (CV + motivatie) verstuurd. “Nadat ik de rondes had doorlopen en een aanbod kreeg, heb ik eerst mijn scriptie geschreven. Daarna kon ik aan de slag en afgelopen december ben ik begonnen als Business Analyst. Ik kan de indrukken die ik tijdens de Strategy Day heb opgedaan nu bevestigen!” 

“Ik begon mijn eerste week als Business Analyst met een aantal trainingsdagen en daarna startte ik gelijk met mijn eerste project bij een grote bank. Ik heb in m’n eerste twee maanden al enorm veel geleerd en ik heb aan verschillende onderdelen van het project gewerkt. Je krijgt vanaf je eerste dag veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik ga binnenkort bijvoorbeeld naar mijn eerste buitenlandse trainingsweek, in Bangkok.” 

Over de cultuur bij A.T. Kearney Nederland zegt Marlon: “A.T. Kearney is een groot internationaal kantoor, maar op het kantoor in Amsterdam is de sfeer open en persoonlijk. Na de lunch wordt er getafelvoetbald en iedereen staat open voor vragen en ideeën. Er wordt hard gewerkt, maar er wordt ook veel gelachen tijdens het werk! Ik ben erg blij met mijn keuze voor A.T. Kearney en ik kijk uit naar de komende tijd!”

Gerelateerd: Toptalent maakt kennis met A.T. Kearney tijdens Strategy Day.