Toptalent maakt kennis met A.T. Kearney tijdens Strategy Day

10 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 15 juni 2017 organiseert strategy consultancykantoor A.T. Kearney de Strategy Day, een van haar jaarlijkse recruitmentevenementen voor talentvolle studenten. Gedurende de dag werken de deelnemers aan een uitdagende case en krijgen ze een goed beeld van hoe het is om te werken binnen strategy consulting en specifiek bij A.T. Kearney.

Het is een droom voor veel academische studenten, aanstormend talent en consultants in spé: werken binnen de top van het strategy consulting landschap. Een baan als strategie consultant is niet voor iedereen weggelegd; alleen topstudenten met uitstekende cijfers (zowel VWO en universitaire opleiding) en het juiste profiel komen veelal in aanmerking. Een manier voor strategiekantoren om met toptalent in aanraking te komen is het organiseren van een recruitmentevenement, waarin ambitieuze studenten en young professionals worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en zich daarmee in de kijker kunnen spelen.

A.T. Kearney Strategy Day 2017

Deze zomer zal het Amsterdamse kantoor van A.T. Kearney – met meer dan 3.500 professionals in 40+ landen een van de grotere consultancybureaus ter wereld – op 15 juni weer een van zijn jaarlijkse recruitmentevents organiseren: de (Summer) Strategy Day 2017.

Tijdens de A.T. Kearney Strategy Day krijgen ambitieuze universitaire studenten de kans om het kantoor beter te leren kennen en kennis te maken met de ins en outs van strategy consulting en het werken als strategy consultant. De talenten zullen in teams werken aan een uitdagende case, waarin ze geconfronteerd worden met typische consultancyuitdagingen. Ze zullen een strategie moeten ontwikkelen voor een multinational om deze vervolgens te presenteren aan de aanwezigen. Tijdens de dag worden zij ondersteund door consultants en ervaren partners van A.T. Kearney, met wie zij kennis kunnen maken en aan wie ze vragen kunnen stellen.
Inschrijven voor de AT Kearney Stratgey Day

Selectieprocedure en Inschrijven

In totaal kunnen 24 studenten deelnemen aan de A.T. Kearney Strategy Day, waarvoor een selectieprocedure geldt. In aanmerking voor deelname aan de Strategy Day komen volgens A.T. Kearney uitsluitend “excellente universitaire studenten die eindeloze ambitie combineren met een goed gevoel voor menselijke verhoudingen.” Zij moeten een uitstekend academisch trackrecord kunnen voorleggen, echte teamspelers zijn en tenslotte beschikken over de juiste creatieve mindset om maatgesneden oplossingen voor complexe vraagstukken te kunnen ontwikkelen.

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk maandag 5 juni en kan door een email te sturen
, met daarin bijgesloten: een korte motivatie, een bijgevoegd CV, en cijferlijsten van het VWO en WO.

Reacties van alumni

Eerdere edities van de A.T. Kearney Strategy Day hebben de afgelopen jaren positieve reacties opgeleverd. Christiaan Teeuwen, in 2014 deelnemer aan het event en sinds januari bij A.T. Kearney werkzaam in de rol van Senior Business Analyst, geeft aan: “Aan het begin van mijn Master wist ik al dat ik strategie consulting wilde gaan doen, alleen nog niet precies bij welk kantoor. De enige manier om daar achter te komen, is door de verschillende strategie kantoren te bezoeken om en de mensen daar te leren kennen.”

Hij vervolgt: “Het meedoen aan de A.T. Kearney Strategy Day was daarmee een logische keuze, die mijn start in consulting in een stroomversnelling bracht. Ik had direct een goede klik met de vele aanwezige consultants en kreeg een zeer positief beeld van de snelle blik in de keuken van kantoor Amsterdam – dat maakte me nieuwsgierig naar meer! Daarom heb ik me na de Strategy Day opgegeven voor de 3-daagse business course voor een nog verdere kennismaking. Dit bleek wederom schot in de roos te zijn en heeft geleid tot een aanbieding om na mijn master aan de slag te gaan.”
AT Kearney Strategy Day

Ook Fiona Suwandy, sinds november 2015 als Business Analyst werkzaam bij A.T. Kearney, blikt terug: “Toen ik meedeed aan de Strategy Day, was ik me al gericht aan het oriënteren binnen strategy consultancy. Ik wist dat ik deze vervolgstap wilde maken na mijn AMC management traineeship en zocht vooral nog naar een matchende omgeving. Zo'n hele dag sfeer proeven op het A.T. Kearney kantoor in Amsterdam was daar een unieke gelegenheid voor en bovenal erg leuk.”

Suwandy besluit: “Ik werd echt enthousiast van de energie, diversiteit, oprechtheid en plezier die ik tijdens deze dag ervaarde. En als consultant kan ik alleen maar bevestigen dat dit kenmerkend is voor de dagelijkse setting hier. Twee maanden later tekende ik mijn contract; zo snel kan het dus gaan als er een wederzijdse match is!”