Energie adviesbureau Energyprofs kijkt terug op sterk jaar

20 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Energyprofs heeft in 2017 voor het derde jaar op rij de stijgende lijn doorgezet. Het team groeide met twintig consultants tot een team van meer dan veertig medewerkers.

Sinds 2015, toen Energyprofs werd opgericht, wordt de ontwikkeling van het bedrijf al gekenmerkt door sterke groei. Het adviesbureau is gespecialiseerd in de energiebranche en ondersteunt zijn klanten met het uitvoeren van veranderprogramma’s, procesverbeteringen en optimalisatie van de bedrijfsvoering. “Of het nu gaat om intelligente netten, energy trade & riskmanagement, callcenter-aansturing, financiële processen of de implementatie van nieuwe wetgeving, wij zijn bekend met de problematiek. Energyprofs heeft een unieke focus op de energiebranche waardoor we diepgaande marktkennis in huis hebben”, aldus Sjoerd Ankersmit, oprichter en directeur van Energyprofs. 

In het licht van de sterk veranderende energiesector en de daaraan gelieerde toename in de vraag naar expertise, wenden opdrachtgevers zich steeds vaker tot Energyprofs. Zo voerde het bureau onder andere een benchmark uit voor de afhandeling van storingen door netbeheerders en verzorgde het diverse veranderprogramma's. Tevens werd voor een waterbedrijf een businessplan geschreven voor het hergebruik van warmte uit de afvalwatercyclus en werden diverse bedrijven geholpen bij optimalisaties in de bedrijfsvoering door middel van Lean. 

Wat ooit begon als een onemanshow op 1 maart 2015, is inmiddels uitgegroeid tot een bureau van meer dan 40 professionals. De groep wordt geleid door Sjoerd Ankersmit, Jan Stierum (voormalig leidinggevende bij Liandon), Paulus Beurskens (voormalig topman van netbeheerder Endinet) en Rik Schiphuis (managing consultant) – zij sturen het team van business consultants en staf aan. 

Energie adviesbureau Energyprofs kijkt terug op sterk jaar

Nieuwste professionals

De meest recente seniore personele uitbreiding vond plaatst in het vierde kwartaal van 2017, toen drie nieuwe professionals werden gecontracteerd. Veljko Radosavljevic liet Deloitte achter zich en vervult sindsdien de rol als Senior Consultant. Radosavljevic brengt een grote hoeveelheid consultancy-expertise met zich mee, want hij was in een periode van zo’n tien jaar onder meer werkzaam voor Alliander, Generali en de PMT Groep.

Daarnaast trad Walter de Leeuw in dienst bij het advieskantoor. De Leeuw is eveneens een zeer ervaren adviseur; eerder was hij Senior Consultant bij Alliander, waar hij vijf jaar werkte, en Manager bij KPMG, waar hij negen jaar actief was. Sinds eind 2017 werkt De Leeuw als Managing Consultant bij Energyprofs. Verder werd Britte Mettrop aan het team toegevoegd. Zij neemt, net zoals de twee heren, een grote hoeveelheid kennis en ervaring met zich mee – eerder was Mettrop in dienst bij Alliander, waar ze bijna zeven jaar de rol van Management Consultant en zo’n anderhalf jaar die van Corporate Recruiter vervulde.

Met dit drietal aan boord heeft het bedrijf zijn positie om klanten te kunnen ondersteunen verbeterd, aldus Ankersmit. Maar, daarmee is de honger naar groei nog niet gestild, meent hij: “We hebben dit jaar al een aantal mensen aangenomen en we verwachten de groei door te kunnen zetten.” Het adviesbureau tracht ook ervaren adviseurs vanuit de energiemarkt aan te trekken. Daarnaast heeft Energyprofs voor startende professionals “volop leuke uitdagende projecten”. Voor startende professionals is er goede begeleiding ingericht door een uitgebreid opleidingsaanbod en coaching on the job, aldus de directeur.

Ankersmit verwacht dit jaar een opleving op het gebied van regulering (onder andere door de invoering van GDPR), digitalisering, beveiliging in het informaticadomein en verbetering van de klantenservice. Op dat laatste punt lijkt op basis van recent bevindingen nog veel werk te verrichten. Onderzoekers bestudeerden namelijk de digitale klantervaring van verschillende sectoren en concludeerden dat de energiebranche op dit vlak beneden gemiddeld presteert.