Best Value Group trekt Peter Dohmen aan van Zilveren Kruis Achmea

29 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het adviesteam van inkoopspecialist Best Value Group zal per 1 februari 2018 worden versterkt met Peter Dohmen.

Voor zijn overstap naar de Best Value Group werkte Dohmen in totaal dertien jaar voor Zilveren Kruis Achmea. “Peter brengt een verbreding van kennis en expertise mee in ons portfolio waarmee we onze activiteiten verder kunnen uitbouwen”, vertelt Best Value Group-partner Jeroen van de Rijt aan Consultancy.nl.

In zijn werk als zorginkoper en beleidsadviseur heeft Peter Dohmen ervaring opgedaan in het uitvoeren, begeleiden van complexe inkooptrajecten. Zijn adviesdiensten zijn vooral gericht op het realiseren van transities waarbij een verschuiving plaatsvindt van prijs- en volumegedreven inkoop naar het inkopen op waarde. Daarbij maakt hij gebruik van ‘Value Based Health Care (VBHC)’ en de ‘Best Value Aanpak’. Zo heeft hij beide benaderingen gebruikt bij het inkopen van geboortezorg, borstkankerbehandeling, cataractoperaties, depressiezorg en verslavingszorg.

Dankzij de zijn kwaliteit van zijn werkzaamheden voor Zilveren Kruis wist Dohmen in 2016 de Nederlandse Best Value Award van de Vereniging Best Value Nederland in de wacht te slepen.

Peter Dohmen - Adviseur bij Best Value Group

Vanuit de Best Value Group wil Dohmen zorgorganisaties ondersteunen en begeleiden in transities waarbij waardegedreven zorg(inkoop) centraal staat, zowel nationaal als internationaal. Hoewel Best Value Group een bescheiden boutiquespeler is die gespecialiseerd is in inkoop en sourcing, is het bureau ook over de nederlandse grens actief, waaronder in Noorwegen en Polen. De internationale ambitie van Dohmen komt voort uit zijn laatste opdracht voor Achmea in Kenia, waar hij een jaar heeft gewerkt aan het ontwikkelen van verschillende proposities in de zorgmarkt.

Gevraagd naar zijn belangrijkste reden voor de overstap zegt Dohmen: “Bij de Best Value Group kan ik niet alleen mijn kennis en ervaring inzetten, ik krijg nu ook de mogelijk om me verder te ontwikkelen in het begeleiden van (zorg)organisaties bij transities naar waardeketens (VBHC) en inkoop van complexe trajecten. Daarnaast wil een bijdrage leveren aan de uitbreiding van de activiteiten van de Best Value Group in de zorgsector.”

Naast dat hij zich inzet als adviseur, werkt Dohmen ook aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam aan zijn proefschrift over ‘Purchasing Maturity of Health Insurance Companies in the Netherlands’ – in dit onderzoek bekijkt hij hoe zorgverzekeraars zich ontwikkelen in ‘purchasing maturity’ en welke effecten interventies op het gebied van zorginkoop hebben op relaties met zorgaanbieders en de prijs en kwaliteit van zorg. Volgens Dohmen is met zijn overstap de ideale situatie ontstaan, waarbij hij zijn werk en onderzoek goed kan combineren.