Boer & Croon trekt &samhoud consultant Wendy Hensbergen aan

25 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds november zet Wendy Hensbergen zich in voor managementadviseur Boer & Croon Management, waar ze is aangesteld als Young Manager. Het afgelopen jaar was Hensbergen werkzaam voor &samhoud, waar ze invulling gaf aan de rol van Consultant. 

Voordat Hensbergen de overstap maakte naar Boer & Croon Management, werkte ze ongeveer een jaar voor het Utrechtse adviesbureau &samhoud. In deze periode was ze betrokken bij de ontwikkeling en executie van een communicatiestrategie die erop gericht was de medewerkers van APG beter te betrekken bij de nieuwe visie en strategie van de pensioenuitvoerder. Daarnaast zette ze zich in voor supermarktketen Albert Heijn, waar ze zich richtte op de procesbegeleiding van 'Summer Camps 2017', een initiatief dat het bedrijf lanceerde om ervoor te zorgen dat teamleiders van Albert Heijn een persoonlijke visie ontwikkelen. 

Daarvoor was ze zo’n drie jaar als Projectmanager in dienst bij het tevens uit Utrecht afkomstige adviesbureau Frisse Blikken, waar ze organisaties hielp die een “frisse blik konden gebruiken” bij diverse uitdagingen. Zo ondersteunde ze het ministerie van Financiën bij het ontwerpen van een nieuwe bekostigingssystematiek voor de Belastingdienst, ontwikkelde ze een serious game in het kader van een nieuwe manier van werken bij ING, analyseerde ze voor Arcadis de bonusstructuren en secundaire arbeidsvoorwaarden van de top 100 managers wereldwijd en was ze (mede)verantwoordelijk voor diverse projecten rondom de herziening mbo 2016 voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.Wendy-Hensbergen

Alvorens ze in dienst trad bij Frisse Blikken, werkte ze ook nog een jaar als Junior Projectmanager bij KLM Catering Services, dat inflight catering verzorgt voor diverse luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en China Airlines. Hier was ze bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een grootschalig klanttevredenheidsonderzoek onder 1.000 crewleden van KLM en KLM Cityhopper, de vernieuwing van de externe communicatie, de optimalisatie van het klachtenverwerkingsproces, marktonderzoek en de introductie van een nieuwe online-service. 

Ze begon haar professionele loopbaan bij Djoser, waar ze als reisbegeleider een jaar lang avontuurlijke groepsrondreizen (tot 25 man) begeleidde in Zuidoost-Azië en Midden-Amerika. “Mijn taken bestonden onder andere uit het managen van groepsprocessen, prijsonderhandelingen met lokale touroperators, het initiëren en organiseren van optionele excursies en het aansturen van lokale gidsen en chauffeurs”, aldus Hensbergen. Dit deed ze nadat ze eerder dat jaar (2010) haar master op het gebied van Marketing had afgerond aan de VU Amsterdam. Eerder voltooide ze ook een bachelor in Business Administration aan NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.

Boer & Croon Management

Wendy maakt als Young Manager onderdeel uit van het team van Boer & Croon Management. Het in 1973 opgerichte adviesbureau, dat in 2017 drie nieuwe partners aanstelde, richt zich op het creëren van klantwaarde door consultancy (samen met QVARTZ) en het leveren van interim managers en jonge adviseurs van hoge kwaliteit. Vanuit haar nieuwe rol spant ze zich in voor de uiteenlopende klanten van het bureau, met een focus op opdrachtgevers in de private sector.