600 professionals wonen Nieuwjaarsreceptie voor Boer & Croon bij

23 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Afgelopen week bezochten 600 mensen het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam om de nieuwjaarsreceptie van adviesbureau Boer & Croon te bezoeken. Thema van de avond: ‘succesvol veranderen’, met Ralph Hamers, de CEO van ING, als gastspreker.

Het is inmiddels een traditie geworden: de nieuwjaarsreceptie van Boer & Croon Management, een advies-, interim- en executive search bureau uit Amsterdam. Dit jaar was het evenement groter dan in voorgaande jaren – young professionals, medewerkers en interimmers van Boer & Croon werden vergezeld door managers, bestuurders en toezichthouders uit het bedrijfsleven en publieke domein. In totaal waren er zo’n 600 gasten, een drukte die de catering hard deed lopen.

Het thema van de avond was ‘succesvol veranderen’: een duidelijke verwijzing naar de positieve veranderingen die Boer & Croon de laatste jaren heeft doorgemaakt. Sinds de crisis is het bureau vol elan begonnen aan de heropbouw, en vandaag de dag staat het Amsterdamse advieskantoor er weer rooskleurig voor. Het young professional programma is vernieuwd, nieuwe proposities zijn gelanceerd, er staat een gedegen organisatie als basis en het allerbelangrijkste, aldus bestuurder Jos Zandhuis: er ligt een bedrijfsmodel dat klaar is voor de toekomst.
Ruim 600 professionals wonen Nieuwjaarsreceptie voor Boer & Croon bijDe aanwezigheid van Ralph Hamers sloot goed bij aan bij de thema van de avond – ook zijn ING heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. ING heeft zich kranig door de crisis weten te slaan en probeert zich op agile wijze te hervormen tot een fintech-bank. Door de opkomst van digital en de toenemende concurrentie, zien banken zich genoodzaakt hun businessmodellen opnieuw onder de loep te nemen. Naast het herfocussen van hun strategieën, moeten ze ook flexibeler worden in de manier waarop ze met verandering omgaan. Ongeacht of dat gaat om hun dienstverlening aan klanten, of om veranderingen als gevolg van veranderende wet- en regelgeving.

“Teruggaan naar je kernactiviteiten, het DNA van je bedrijf, en vanuit daar weer groeien”, één van de ingrediënten voor succesvol veranderen volgens Hamers. “Klanttevredenheid en dienstverlening, daar gaat het om”, zei hij tijdens zijn presentatie. Dat is volgens Zandhuis precies wat Boer & Croon zelf de afgelopen jaren heeft gedaan. “Terug naar de kern, gericht op de opdrachtgever, zoeken naar verbinding en met aandacht voor elkaar. Vanuit die filosofie zit Boer & Croon weer stevig in het zadel en groeien we de laatste jaren sterk door.”

Afgelopen jaar zijn drie nieuwe partners toegetreden tot Boer & Croon. Daarnaast deed het bureau nog een verrassende aankondiging: het keert terug op het consultancy strijdtoneel. Samen met de Deense strategieconsultant QVARTZ – die op de avond ook van de partij was – is de joint venture QVARTZ | Boer & Croon opgezet. Een logische stap, aldus Zandhuis, die daarover bij bekendmaking van de samenwerking zei: "We zien een groeiende vraag bij onze klanten naar strategische diensten.”

Gerelateerd: Boer & Croon: “De oude werkwijze van de grote consultants, dat doen wij anders”.