Iris Valk, Roderick Oe en Marieke Siero aan de slag bij been mc

23 januari 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau been mc heeft in het afgelopen half jaar drie nieuwe adviseurs toegevoegd aan het team: Iris Valk is begonnen als Business Consultant, terwijl Roderick Oe en Marieke Siero aan de slag zijn gegaan als Senior Consultant. 

Iris Valk

Iris Valk, die afgelopen jaar in dienst is getreden bij been mc, is afkomstig van HR-adviseur Bright & Company, waar ze vier jaar actief was als HR Business Consultant. Hier was ze veelvuldig bezig business-strategieën te vertalen naar de dagelijkse bedrijfspraktijk, onder meer voor klanten als Aegon Asset Management, Ahold, ING en Leaseplan. Voor die tijd bekleedde ze diverse functies bij verschillende bedrijven, waaronder die van Teacher/Trainer aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dit is tevens de universiteit waar ze haar master Business Administration met de specialisatie Strategisch Human Resource Management voltooide. Valk: “Deze richting zegt mensen vaak niet zo veel. De uitleg die ik er dan ook vaak bij geef, is dat ik hiermee in staat ben organisaties te helpen toekomstbestendig te worden door het beste in hun mensen naar boven te halen.” Dit bewees Valk later door organisaties bij te staan in vraagstukken omtrent people analytics, people-strategieën en verandermanagement.

Valk beschikt over een karakter dat goed past bij het adviesvak: “Ik maak weleens de grap dat ik een dwangmatige verbeteraar ben, die orde brengt in chaos en kansen creëert en benut. Werken vanuit de filosofie ‘Wat als het wel lukt?’, vind ik heerlijk om te doen.” Ze geniet ervan een zichtbare bijdrage te leveren voor opdrachtgevers: “Als ik bijvoorbeeld in de supermarkt loop en een product van een klant op de plank zie staan, kan ik soms denken: 'Ergens in dat proces heb ik iets kunnen betekenen'.” 

Verder omschrijft ze zichzelf als eigenwijs: “Als iedereen zegt dat we rechtsaf moeten, kijk ik toch stiekem even of het niet leuker en beter is om linksaf te gaan. Die kritische houding brengt mij en het team waarin ik samenwerk in mijn ogen vooruitgang, iets wat ik belangrijk vind.” Al deze eigenschappen brengt ze nu mee naar been mc, waar ze als Business Consultant de klanten van het bureau ondersteunt.  

Iris Valk, Roderick Oe and Marieke Siero - been mcRoderick Oe

Voordat Roderick Oe zich bij been mc aansloot, was hij meer dan zesenhalf jaar werkzaam bij ProExc, waar hij ruime ervaring opdeed op het gebied operational excellence in uiteenlopende sectoren, van financiële dienstverlening tot productie en van telecom tot hospitality. Hij ging vrij snel na het afronden van zijn opleiding aan de slag bij het bureau: “Na mijn studie Bedrijfskunde, met specialisatie ‘Management of Change’, aan de Erasmus Universiteit, ben ik meteen in de consultancy terechtgekomen.” 

Hij voelt zich erg op z’n plek in de branche: “Het mooiste van het consultancyvak vind ik de hulp die ik bedrijven en mensen kan bieden bij het verbeteren en vergemakkelijken van datgene wat zij dagelijks moeten doen. Samen met de klant duurzame en zichtbare resultaten behalen is waar ik mijn energie vandaan haal.” Ook geniet hij van de afwisseling die het vak biedt: “Ik vind het geweldig om elke keer weer nieuwe mensen, bedrijven en uitdagingen tegen te komen, lekker te ‘puzzelen’ en steeds nieuwe dingen te leren.”

Hij omschrijft zichzelf als iemand die zich volledig inzet voor de uitdagingen die hij aangaat en graag nieuwe dingen leert: “Betrouwbaarheid, toewijding en plezier zijn de belangrijkste ingrediënten voor alles wat ik doe. Daarnaast vind ik openstaan voor andere visies één van de meest essentiële zaken van het leven.” Zijn voorliefde voor uitdagingen uit zich onder meer in een vrij ongebruikelijke sportieve hobby: terwijl hij ook graag tennist en hardloopt – wat ongetwijfeld voor vele adviseurs geldt – doet hij ook aan mixed martial arts (MMA), een sport die vermoedelijk iets minder wordt bedreven binnen de consultancybranche.

“Ik ben iemand met veel energie, die ervan houdt om altijd bezig te zijn. Naast de geestelijke uitdaging die consultancy biedt, zoek ik ook graag fysieke uitdagingen op”, zegt Oe zelf over zijn voorliefde voor de sport. Bij been mc is Oe begonnen als Senior Consultant, een functie waarin het met de geestelijke uitdaging die hij zoekt waarschijnlijk ook wel goed zit.

Marieke Siero

Eind vorig jaar trad ook Marieke Siero in dienst bij been mc. Haar vorige werkgever was Accenture, waar ze zo’n zevenenhalf jaar in dienst was. Eerst werkte ze er twee jaar als Recruiter (2010-2012), om vervolgens ongeveer vijfenhalf jaar de rol van Management Consultant te vervullen (2012-2017), waarbij ze zich inzette op het gebied van change management, “wat ik nog altijd met veel energie en passie doe”, voegt Siero toe. 

Siero sloot zich aan bij het adviesbureau na de afronding van haar master Business Administration, die ze volgde aan de Vrije Universiteit Amsterdam: “In mijn opleiding hebben de mens en het dienstverlenende aspect een belangrijke rol gespeeld. Dit heb ik doorgetrokken naar mijn werkende leven.” Ze vervolgt: “Ik vind het fascinerend om mensen te lezen en te horen wat iemands drijfveren en passies zijn. Dit is de sleutel naar intrinsieke motivatie.” 

Ze vertelt dat ze in haar werk veel waarde hecht aan vertrouwen, doorzetten en positivisme: “Ik ben een verbinder; vind het belangrijk te weten wat er in mensen omgaat en gebruik dit om een gezamenlijk koers te bepalen. Vertrouwen is voor mij de basis om te kunnen verbinden. Ik geef anderen mijn oprechte vertrouwen. Dit is voor mij hét hoofdingrediënt om op door te bouwen.” Opgeven is daarbij voor Siero geen optie: “Ik bijt me vast in het gestelde doel. Linksom of rechtsom is er altijd een weg.”

Uiteindelijk vormen mensen daarbij altijd haar grootste drijfveer: “Door mensen gebruik te laten maken van hun talenten laat je hen accelereren in hun rol binnen een organisatie. Ik word blij als ik een twinkeling bij mensen in de ogen zie, dan weet ik dat waar ik mee bezig ben het juiste is!” Haar positieve instelling en doorzettingsvermogen zet ze nu in voor been mc, waar ze net als Oe is begonnen in de rol van Senior Consultant.

De drie nieuwe aanwinsten van been mc sluiten goed aan op de groeiambities van bureau, dat in september nog een nieuw kantoor betrok.