Maastricht School of Management benoemt Dennis Christmas tot Senior Lecturer

24 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dennis Christmas, directeur Zorg bij Twynstra Gudde, is door Maastricht School of Management benoemd tot Senior Lecturer en hoofd van de Healthcare Innovation praktijk. 

In zijn nieuwe rol voor de Maastricht School of Management (MSM), een zelfstandige business school gevestigd in Maastricht, wordt Christmas verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het portfolio van zorgopleidingen die MSM aanbiedt. De school biedt verscheidene doctorale opleidingen zoals MBA’s en verschillende executive education-programma’s voor bestuurders. 

Naast het overzien van de zorgportefeuille, krijgt Christmas een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de nieuwe Global Healthcare specialisatie van de Executive MBA en diverse Executive Corporate programma’s. Daarnaast zal hij een onderzoeksprogramma initialiseren over ontsporende organisaties gericht op het vinden van vroege indicatoren voor het foutlopen van complexe projecten op het gebied van organisatieverandering en bedrijfsvoering.

Dennis Christmas

Hij kan hiervoor bogen op zijn meer dan twintig jaar ervaring in het vastgoed- en zorgdomein. Christmas werkt sinds oktober 2015 bij Twynstra Gudde als partner en directeur van de Zorgpraktijk, daarvoor deed hij ervaring op als bestuurder en projectdirecteur voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, en werkte hij meer dan tien jaar als organisatieadviseur bij de Vrije Universiteit Amsterdam en Twynstra Gudde. Hij heeft grote projecten en veranderingen begeleid in zowel de curatieve zorg als in de care, waarbij hij zich vooral richt op vastgoed en huisvesting, organisatieontwikkeling en bedrijfsvoering.

“Zijn aanpak is gericht op proces en resultaat. Zijn kracht is het op gang brengen en houden van veranderingen in zorgorganisaties – hij brengt teams in beweging om samen de beoogde resultaten te behalen en zo de gestelde doelen te bereiken,” aldus Twynstra Gudde over de partner. Hij bekleedt zijn rol bij MSM in een parttime functie en blijft werkzaam bij het organisatieadviesbureau uit Amersfoort.

Dennis Christmas heeft een masterdiploma in Engineering & Technology Management van de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast bezit hij een postdoctoraal diploma in Management Consultancy, behaald aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.