Leonie Langevoort over haar overstap naar First Consulting

15 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wat betekent het nou écht om consultant te zijn bij First Consulting? Wie zijn de mensen die dit bedrijf zo succesvol maken? Wat maakt dat zij met zoveel plezier, ambitie en trots het bedrijf dagelijks naar een hoger niveau tillen? Leonie Langevoort, recent aangesteld als Associate Partner bij First Consulting, vertelt over haar overstap.

Kun je een korte introductie geven van jezelf?

“Als organisatiesocioloog ben ik mijn carrière in 1997 gestart bij Ernst & Young (nu EY) in de adviesgroep Organisatie, Strategie en Verandering. Daar heb ik het vak geleerd en mocht ik in de keuken kijken van vele commerciële klanten en klanten in het publieke domein. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar PwC waar ik de adviesgroep People & Change mede heb vormgegeven. In 2012 ben ik gestart in een interne adviesrol bij netbeheerder Alliander. De energiesector is volop in beweging en het leveren van een bijdrage aan de veranderingen daar vond ik geweldig.

Hoe en waarom ben je bij First Consulting terechtgekomen?

“Ik ben in gesprek geraakt met Fieke Schopenhouer en uiteindelijk werden dat vijf gesprekken; ik heb vijf zeer leuke gesprekken gevoerd met collega’s van First Consulting waarbij het inhoudelijk maar ook persoonlijk klikte. First heeft al een behoorlijke omvang maar de lijnen zijn nog steeds erg kort. De cultuur is zonder al te veel opsmuk en de gesprekken gaan voornamelijk over de klanten. Dat gaf de doorslag om met First in zee te gaan.

Leonie Langevoort over haar overstap naar First Consulting

Hoe bevalt de overstap van Alliander naar First Consulting?

“Bijzonder goed! Ik kon direct aan de slag en ben nu bezig met een mooi programma op het snijvlak van mens en techniek. Ik werk met een enthousiast team van First samen. Het zijn, zonder uitzondering, slimme, gedreven collega’s met humor. Er wordt hard gewerkt maar er is ook aandacht voor thuis. Dat waardeer ik enorm.

Hoe heb je de eerste maanden bij First Consulting ervaren?

“Ik moest even wennen aan het hoge ‘blauwe’ gehalte. Ik ben zelf minder van de planningen. Inmiddels vullen we elkaar goed aan en voelt het aan als ‘best of both worlds’.

Wat wordt jouw rol in de ontwikkeling van First Consulting?

“Ik wil graag een bijdrage leveren om de Business Implementatie groep van First verder uit te bouwen. Veranderingen op het vlak van digitalisering met de menselijke maat, de klant meer in het vizier en het wendbaarder maken van organisaties, hebben mijn aandacht en daar willen we bij zijn en organisaties verder in helpen.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Ik werk vier en een halve dag in de week. Op woensdagmiddag ben ik meestal thuis te vinden met mijn dochter van zeven jaar. Op de andere dagen ben ik volop aan het werk bij de klant.

Tot slot, hoe ziet de komende periode er voor jou uit?

“Alle pijlen zijn gericht op het samen begeleiden van een mooie verandering bij de klant. Dat doe ik het liefst en daar ga ik iedere dag weer voor!