David van der Capellen versterkt Badenoch & Clark en Fairlane

18 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Fairlane, een executive search kantoor voor de consultingindustrie, heeft het team uitgebreid met David van der Capellen, die de overstap maakt van concurrent Nigel Wright Group. Als Senior Manager gaat hij de Supply Chain & Procurement-activiteiten aansturen.

David van der Capellen brengt meer dan tien jaar ervaring in executive search en headhunting met zich mee, voornamelijk op het gebied van procurement (inkoop) en supply chain. De afgelopen anderhalf jaar was hij werkzaam bij de Benelux-tak van Nigel Wright Group. Daarvoor was hij bijna tien jaar verbonden aan branchegenoten Michael Page en Careermaker, waar hij zich focuste op het plaatsen van (senior) professionals in het supply chain-domein.

Bij Fairlane heeft van der Capellen de taak gekregen om de Supply Chain & Procurement-praktijk uit te bouwen. Het bureau is een specialist voor consultancyrollen en al jaren actief in het supply chain- en procurement-domein, met volgens eigen zeggen een “groot kandidatennetwerk”.

Hij gaat hierbij nauw samenwerken met Badenoch & Clark Nederland, dat gehuisvest is in Amsterdam en Rotterdam – Fairlane zelf is gevestigd in Amsterdam. De twee headhuntersbureaus fuseerden in september dit jaar, hierdoor ontstond een van de grotere gespecialiseerde recruitmentkantoren voor de zakelijke dienstverening. Badenoch & Clark, onderdeel van het Zwitserse The Adecco Group , behoort met circa 1.000 medewerkers en kantoren in dertien landen tot een van de grotere internationale spelers in het executive search-landschap.

David van der Capellen

“Het internationale netwerk en de strategie van Badenoch & Clark hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn keuze voor deze overstap”, vertelt Van der Capellen. “Ik ben er dan ook trots op dat ik de kans krijg om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Badenoch & Clark en Fairlane.” Hij laat verder weten dat de focus komt te liggen op management- en directiefuncties in Nederland, zowel voor consultingbureaus (‘consulting-in’) als voor corporates, waarbij ervaren consultants een belangrijke targetgroep zijn voor het invullen van functies (‘consulting-exit’).

Frank van Loon, Managing Director van Badenoch & Clark en Fairlane, zegt: “We zijn enorm blij met deze ervaren aanwinst. Hiermee zetten we sinds de fusie de eerste stappen naar verdere uitbreiding van ons team.” Van Loon voegt toe dat het bedrijf, mede als gevolg van de groeiende vraag naar talent, een toenemende vraag ziet naar supply chain professionals. Vooral nieuwe generatie professionals, zoals adviseurs die zich richten op data-driven en agile, zijn veel in trek.

Gevraagd naar de doelstelling voor de komende jaren bevestigt Van Loon dat Badenoch & Clark en Fairlane een top drie-positie ambiëren in dit segment, “We zullen de komende jaren dan ook flink blijven investeren in verdere groei.”

Van der Capellen kijkt uit naar zijn nieuwe rol. “Ik hou van het werving- en selectievak en ik heb een specifieke passie voor supply chain, procurement en engineering. Deze naast elkaar aansturen was een wens van mij, omdat er veel synergie tussen zit.”