Adviesbureau First Consulting behaalt Beste Werkgevers keurmerk

08 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting, een consultancybureau dat opdrachtgevers binnen uiteenlopende sectoren helpt met het verbeteren van hun operationele performance, heeft een 3 sterren keurmerk gekregen in het Beste Werkgevers onderzoek van Effectory en Intermediar. Consultancy.nl sprak met Floor Martens, HR & Talent Manager bij First, over het behalen van het keurmerk.

Wat betekent het behalen van dit keurmerk precies?

“De Beste Werkgevers Scan is een onderzoek naar goed werkgeverschap en toont aan in hoeverre een organisatie haar medewerkers in staat stelt om te presteren. Al onze consultants zijn gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Wij hebben specifiek voor dit onderzoek gekozen omdat dit 100% op medewerkerfeedback is gebaseerd. Hierdoor zijn de resultaten heel betrouwbaar. Daarnaast wordt onze score vergeleken met het branchegemiddelde. Het is heel gaaf dat onze consultants van mening zijn dat First Consulting 3 sterren verdient. Dit is het hoogst aantal haalbare sterren, waarmee we ver boven het gemiddelde scoren.”

Waarom ervaren jullie consultants hun werk zo positief?

“Op de eerste plaats doordat persoonlijke ontwikkeling bij ons topprioriteit heeft. Wij geloven dat je vooral in de praktijk ontwikkelt. Daarom zorgen we voor een passende rol waarin je wordt uitgedaagd, steken we energie in goede begeleiding en luisteren we naar de wensen van onze consultants.” 

“Een andere factor is dat de cultuur enorm gewaardeerd wordt. Dat zit hem met name in de eigenschappen van de collega’s: slim, energiek en altijd bereid om elkaar te helpen. Collega’s zijn ambitieus en zetten zich in om zichzelf en First verder te ontwikkelen, onder andere door het ontwikkelen en geven van trainingen. Ik draag zelf dit jaar bij aan HR en talent management voor First, waarbij ik volgend jaar weer de stap ga zetten naar een klantproject. Naast het werk voor klanten zie je dat we elkaar daarbuiten ook opzoeken. Een voorbeeld is dat ik zelf bootcamp en roei met collega’s en afgelopen zomer zijn we met een groepje naar Lowlands geweest.”

Werken bij First Consulting

“Tot slot vermijden we waar mogelijk onnodige regels en vinden we korte lijnen belangrijk. Een goed voorbeeld is dat iedereen benaderbaar is: je kunt gerust de telefoon pakken en een partner bellen.”

Wat wordt er binnen First Consulting georganiseerd om persoonlijke ontwikkeling vorm te geven?

“Naast een uitdagend project en goede begeleiding, voert iedere consultant minimaal drie keer per jaar een gesprek met zijn of haar projectleider waarin behaalde resultaten en ontwikkeldoelstellingen worden besproken. Elke consultant heeft een mentor die je ontwikkeling faciliteert, dit is altijd een meer ervaren collega. Daarnaast bieden we een trainingscurriculum aan.”

Op welke manier beïnvloedt de groei van First Consulting de manier waarop talentmanagement georganiseerd is?

“De komende jaren willen we groeien naar zo’n 300 consultants. Het behouden van de kenmerken die consultants waarderen zal een belangrijk thema vormen. We houden onszelf scherp door goed naar onze mensen te luisteren en te bepalen of we een aantal cruciale basiszaken beter kunnen doen. Voorbeelden zijn het verhogen van de kwaliteit van dagelijkse begeleiding, het verder professionaliseren van de onboarding van nieuwe collega’s, aandacht houden voor waardering en het vieren van successen. We willen de basis verder versterken waardoor we verwachtingen overtreffen.”

Afgelopen jaar werd First Consulting door studenten en young professionals verkozen tot een van de tien beste consultancy werkgevers.