Advieskantoor Metri trekt Martin Schoonheim aan als directeur

20 februari 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Metri, een advieskantoor voor benchmarking, sourcing en governance, heeft Martin Schoonheim als nieuwe directeur aangetrokken. Schoonheim, die eerder ook al werkzaam was voor het bureau, gaat per 1 maart aan de slag. 

Martin Schoonheim (49) brengt ruim vijfentwintig jaar management- en saleservaring in de IT-sector met zich mee. Hij maakt de overstap van Hewlett Packard Enterprise (HPE), waar hij als Director Business Development onderdeel uitmaakte van het Nederlandse managementteam. Schoonheim was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van nationale en internationale deals en gaf leiding aan bidteams bij grote opdrachtgevers. Daarnaast richtte hij zich op de ontwikkeling van projecten en business modellen voor toepassing van nieuwe technologieën binnen Noord-Europa. Daarvoor werkte hij bij Getronics en VCD Automatisering.

De nieuwe directeur laat in een reactie op zijn aanstelling weten volop kansen te zien voor verdere groei. “De markt is op dit moment aan grote veranderingen onderhevig. Klantorganisaties willen toegesneden oplossingen waarin ook de public cloud sterk opkomt. Dat geeft de rol en positie van Metri een enorme duw in de rug, omdat zowel de sourcing providers als klantorganisaties willen weten waar ze staan en welke keuzes zij moeten maken. Alleen met die kennis kun je de juiste strategie volgen om met technologie de business en de eigen IT-organisatie echt vooruit te helpen.” 

Martin Schoonheim, Directeur, Metri

Paul Cornelisse, directeur bij Metri, is verheugd met de aanstelling van Schoonheim. “Martin heeft in het verleden veel met METRI gewerkt en is met zijn brede achtergrond in outsourcing de ideale persoon om de activiteiten van Metri door een nieuwe groeifase te leiden. Hij kan als geen ander de combinatie maken hoe je met sourcing succesvol die sprong naar de toekomst kunt maken.”

Metri is gespecialiseerd in IT benchmarking, sourcing en governance advies. Het bedrijf uit Schiphol-Rijk heeft circa 30 werknemers.