Panteia trekt onderzoeker en adviseur Thijs Driessen aan

12 december 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onderzoeks- en adviesbureau Panteia heeft een nieuwe onderzoeker/adviseur aan zijn team toegevoegd. Thijs Driessen, hiervoor werkzaam voor branchegenoot SEOR, rich zich bij zijn nieuwe werkgever op sociale vraagstukken.

Thijs Driessen studeerde Sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij vervolgens ook de master Beleids- en Toegepast Onderzoek afrondde. In deze masterstudie leerde hij aan de hand van geavanceerde kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden om de invloed van sociaal en economisch beleid op het leven van mensen in kaart te brengen.

Voor Driessen zich bij Panteia aansloot, was hij werkzaam voor onderzoeksbureau SEOR, waar hij onder meer betrokken was bij de evaluatie van de ESF-regeling Duurzame Inzetbaarheid Regio’s en Sectoren. Dit evaluatieonderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor werkte hij voor gemeente Utrecht waar hij ervaring opdeed met beleidsonderzoek en -advies.

Driessen legt in zijn werk de nadruk op het evalueren van beleid en het geven van evidence-based beleidsadvies. Panteia over de nieuwe aanwinst: “Met sterke kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksvaardigheden weet Thijs kennis te vergaren over complexe vraagstukken om vervolgens bruikbaar advies te leveren aan diverse partijen.”

Recent versterkte Panteia zich met twee andere marktonderzoekers: Wouter Jacobs en Gratiëlla Schippers.