EBBEN Partners kiest voor eDiscovery-oplossing van Nederlandse ZyLAB

21 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Adviesbureau EBBEN Partners heeft een overeenkomst gesloten met ZyLAB, een Nederlandse specialist in eDiscovery-oplossingen.

EBBEN Partners werd op 1 mei 2015 opgericht door een aantal dienstverleners op gebied van (forensische) accountancy, consultancy, ICT en integriteitsadvies. Vanuit hun vestigingen in Amersfoort en Brussel voert EBBEN Partners met multidisciplinaire teams onderzoeks- en adviesopdrachten uit op gebied van governance, risk en compliance, met een specialisatie in fraudeonderzoek en integriteitsadvies.Tot de cliëntenkring van EBBEN Partners behoren advocatenkantoren, financiële instellingen, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen, commerciële vastgoedbedrijven en grote, veelal beursgenoteerde ondernemingen.

Om zijn dienstverlening op het gebied van fraude te versterken, en dan met name voor digitale vraagstukken, heeft EBBEN Partners besloten de hulp in te schakelen van ZyLAB. Het bedrijf zal de technologie van ZyLAB gaan gebruiken voor feitenonderzoek naar vermoedens van fraude, corruptie en kartelvorming. Daarnaast zet EBBEN Partners ZyLAB in voor meer preventieve onderzoeken zoals “investigative due diligence”, internal en compliance audits.
EBBEN Partners kiest voor eDiscovery oplossing van Nederlandse ZyLABHet gebruik van ZyLAB’s oplossing, genaamd ONE eDiscovery, zal volgens Westerhoud, leiden tot een “aanzienlijke efficiëntieverbetering” in de grootschalige dataonderzoeken die het doorvoert, binnen alle dimensies van hun werkveld, van accountancy en legal tot integriteit en security. Westerhoud: “ZyLAB ONE eDiscovery voorziet EBBEN Partners van de middelen om in de steeds groter wordende collecties data te zoeken, analyseren, filteren en resultaten te visualiseren.” 

Gevraagd waarom EBBEN Partners heeft gekozen voor de SaaS-oplossing van ZyLAB – er zijn internationaal gezien tientallen partijen die eDiscovery-technologieën aanbieden – zegt Westerhoud: “ZyLAB combineert het beste van twee werelden: aan de ene kant een sterke drive om voortdurend de allerbeste technologie te leveren en aan de andere kant een scherp vermogen om te luisteren naar de gebruiker die zoekt naar opmaat gesneden functionaliteiten om te voorzien in specifieke behoeften.”

Met de keuze for ZyLAB wijkt EBBEN Partners af van de keuze die een andere zakelijke dienstverlener recent maakte. BDO, met in Nederland meer dan 2.150 adviseurs en consultants in dienst verspreid over 28 vestigingen het op vier na grootste accountancykantoor van ons land, koos afgelopen september voor Nuix als zijn eDiscovery-oplossing voor forensisch onderzoek.

ZyLAB is net als Nuix een van ’s werelds vooraanstaande spelers binnen het forensische landschap. Analist Gartner erkende de oplossing van het bedrijf onlangs als een leider in eDiscovery Software en de nummer 1 voor volledige EDRM eDiscovery. Hun product wordt gebruikt door klanten als de VN Oorlogstribunalen, het Witte Huis, de European Anti-Fraud Office (OLAF) en AkzoNobel.