Shanti Duijvestijn en Patricia van der Hulst aan de slag bij Bisnez

16 november 2017 Consultancy.nl

Twee nieuwe professionals zijn recentelijk in dienst getreden bij Bisnez Management. Het betreft Patricia van der Hulst en Shanti Duijvestijn, die beiden als Projectmanager zijn begonnen bij het in Bergambacht gevestigde management- en adviesbureau.

In oktober is Patricia Van der Hulst bij Bisnez Management begonnen als Projectmanager, direct nadat ze haar master in Civiele Techniek aan de TU Delft had afgerond, waarin ze zich specialiseerde in Geo-Engineering. Van der Hulst komt vers uit de schoolbanken, maar deed gedurende haar studie al professionele ervaring op tijdens een bestuursjaar en diverse stages en parttime functies. De kennis en ervaring die ze gedurende deze periodes heeft opgedaan, zet ze nu in voor de klanten van het bureau uit Bergambacht, Zuid-Holland.

Over de redenen voor haar keuze voor Bisnez is Van der Hulst heel duidelijk: “Bisnez is een bedrijf dat zich sterk richt op de mens, zowel de eigen medewerkers als de mens achter de opdrachtgever. Daarnaast kent Bisnez een platte structuur en is van kantoorpolitiek en een ellenbogencultuur geen sprake. Dit is waar ik naar op zoek was in een werkgever.”

Ze kreeg bij Bisnez vanaf dag één het gevoel onderdeel te zijn van de groep: “Ik had de mogelijkheid om collega’s al te leren kennen op de verschillende activiteiten en bijeenkomsten voordat ik echt aan de slag ging. Het beeld dat tijdens de verschillende gesprekken is geschetst werd daarbij volledig bevestigd: een hechte en oprechte organisatie met een ambitieuze club mensen.” Wat hier volgens Van der Hulst aan bijdraagt, is dat Bisnez een relatief klein bedrijf is, “dit maakt de lijntjes kort en contact met alle collega’s gemakkelijk”.

Patricia van der Hulst en Shanti Duijvestijn

Ook geeft ze aan bij Bisnez een mooie, diverse mix van collega’s te hebben gevonden: “Zo kun je veel van elkaar leren. Een schat aan ervaringen voor de junioren en een frisse wind voor de senior medewerkers”, aldus Van der Hulst. Momenteel is ze in het domein Programma’s en Projecten ingezet op een opdracht binnen de centrale overheid. Ze geeft aan graag brede ervaring op te doen: “Ik richt mij (voorlopig) niet specifiek op een bepaalde sector en hoop de komende jaren de verschillende sectoren te leren kennen.”

Het in 2003 opgerichte Bisnez reageert verheugd op het binnenhalen van Van der Hulst en de kwaliteiten die ze met zich meebrengt: “Patricia heeft een open houding waardoor zij gemakkelijk banden creëert met mensen en organisaties. Haar analytisch denkvermogen en gestructureerde werkwijze stellen haar in staat overzicht te creëren en rust te brengen in een project. Ze is resultaatgericht en een doorzetter en weet zo beoogde doelen te behalen.”

Shanti Duijvestijn is in september bij Bisnez gestart. Afgelopen zomer voltooide ze haar master Organisational Change & Consulting aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Duijvestijn: “Deze master heb ik bewust gekozen, zodat ik mij kon richten op het adviseren over organisatieveranderingen.” Ze doorliep haar afstudeerstage bij ING, waar ze onderzoek deed naar de nieuwe Agile manier van werken: “Ik heb mij specifiek verdiept in op welke manier er een betere balans gevonden kan worden tussen coördinatie tussen teams en afdelingen enerzijds en autonomie van werknemers anderzijds”, licht Duijvestijn toe. Haar eerste kennismaking met het adviesvak had ze toen al gehad: tijdens haar opleiding voltooide ze een traineeship bij academisch adviesbureau UniPartners.

Haar bachelor Organisatiewetenschappen volgde ze aan de Tilburg University en heeft Duijvestijn in haar eigen woorden “een gedegen basis gegeven wat betreft het doen van onderzoek en de theoretische aspecten van ‘the human side of business’”. Gedurende haar studietijd was ze ook actief in verschillende studie-gerelateerde commissies, waarbij ze zich onder meer bezighield met het organiseren van workshops, bedrijfsbezoeken en alumni evenementen. Ook heeft Duijvestijn een bestuursjaar gedaan, waarbij ze als coördinator van verschillende studieverenigingen de gezamenlijke – soms tegenstrijdige – belangen behartigde.

Quote Shanti Duijvestijn

Doordat ze al voor haar afstuderen ervaring had met diverse bedrijven, wist Duijvestijn toen al ongeveer wat voor werkgever ze zocht: “Een niet té groot bedrijf, waar collega’s geen concurrenten zijn, je een uniek leer- en ontwikkelingstraject kunt doorlopen en hands-on ervaring opdoet.” Hier voegt ze aan toe dat het voor haar belangrijk is dat de opdrachtgever centraal staat en er gestreefd wordt naar praktische en langdurige resultaten. Dit vond ze in Bisnez: “Al na het eerste gesprek voelde ik dat Bisnez hier ook veel waarde aan hecht en was er een enorme klik: ik kon volledig mezelf zijn en kreeg enorm veel zin om aan de slag te gaan!”

De eerste opdrachtgever waar Duijvestijn zich namens Bisnez voor inzet is een groot bouwbedrijf. Haar eerste maanden als Projectmanager omschrijft ze als “overweldigend en leerzaam maar vooral heel erg leuk”. Er kwam veel op haar af: “Je moet natuurlijk wennen aan het werkritme, leert veel nieuwe collega’s kennen – zowel van Bisnez als van de opdrachtgever – en moet ontdekken hoe het uitvoeren van je opdracht nou eigenlijk in z’n werk gaat.” Tegelijkertijd geeft ze aan blij te zijn dat ze meteen veel vrijheid en verantwoordelijkheid kreeg: “Op mijn tweede werkdag ben ik meteen aan een project begonnen bij de opdrachtgever! Voor mij was dit een welkome uitdaging en het geeft het gevoel dat, ondanks mijn geringe werkervaring, Bisnez vertrouwen heeft in mijn capaciteiten.”

Bisnez laat weten blij te zijn met de nieuwe aanwinst. Het bureau omschrijft Duijvestijn als een “gedreven starter met een open instelling, die met veel inzet en professionaliteit een project met beide handen aanpakt”. Ze beschikt volgens Bisnez over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de communicatieve vaardigheden die nodig zijn om de verschillende perspectieven en belangen omtrent ingewikkelde kwesties te doorgronden, behartigen én verbinden. Haar skillset stelt Duijvestijn volgens Bisnez in staat om goed te besturen, organiseren en uitvoeren.

Het personeelsbestand van Bisnez is nog altijd groeiende. Recentelijk doorbrak de managementadviseur de grens van 50 professionals, onder andere doordat er eerder dit jaar ook al vier nieuwe medewerkers in dienst traden.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup