CTO van CoolProfs Joachim Vandecasteele naar Anderson MacGyver

17 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Anderson MacGyver heeft het team versterkt met voormalig KPMG business consultant en CoolProfs CTO Joachim Vandecasteele. In zijn nieuwe rol als Senior Consultant zet Vandecasteele zijn kennis en ervaring van ontwikkeling van business solutions in.

Joachim Vandecasteele (48) heeft een uitgebreid track record in de IT en het digital domein. De afgelopen zestien jaar was hij, in zijn laatste rol als Chief Technology Officer (CTO), werkzaam bij CoolProfs, een IT-dienstverlener die maatwerksystemen bouwt waarmee organisaties hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Het IT-bureau, dat eerder dit jaar zijn IT-strategie aanscherpte om meer de focus te leggen op ICT-consultancy, werkt volgens Agile en scrum methoden en gebruikt daarbij Rapid Application Development (RAD)-platforms, zoals OutSystems en CA Gen. CoolProfs werkt voor organisaties als ING, Gemeente Den Haag, ABN Amro, Wasco, RET, Samskip en WoningNet.

Alvorens hij in 2001 aan de slag ging bij CoolProfs, was Vandecasteele jarenlang als senior business consultant actief, eerst ruim vijf jaar voor KPMG en daarna nog een half jaar voor British Telecom. Hij begon zijn loopbaan als consultant bij ISES International (sinds 2015 Computrain), waar hij na het afronden van zijn opleiding Information Management aan Tilburg University was gestart.

Per 1 oktober is Vandecasteele een nieuwe uitdaging aangegaan en is hij gestart als Senior Consultant bij Anderson MacGyver, een adviesbureau dat zich richt op het snijvlak tussen Business en IT. Anderson MacGyver is onder meer gespecialiseerd in digitale transformaties, projectmanagement en strategie-executie – diensten waar in het snel veranderende landschap steeds vaker vraag naar is. Mede als gevolg daarvan is het middelgrote consultancykantoor, dat werd opgericht in 2013, de afgelopen jaren flink gegroeid. Sinds de verhuizing begin dit jaar naar een nieuw kantoor in IJsselstein, heeft Anderson MacGyver zijn team al diverse malen uitgebreid met nieuwe adviseurs*. Met de komst van Vandecasteele is het team van Anderson MacGyver nu bijna 25 professionals sterk.

CTO van CoolProfs Joachim Vandecasteele naar Anderson MacGyverVandecasteele neemt uitgebreide kennis en ervaring over de ontwikkeling van business solutions mee naar Anderson MacGyver, waar hij zich aansluit bij een team van senior consultants dat klanten ondersteunt bij het ontwerpen en implementeren van toekomstbestendige digitale modellen. Zelf zegt hij over zijn start bij Anderson MacGyver: “Ik heb bij CoolProfs waardevolle kennis opgedaan. Het was moeilijk afscheid te nemen van het hechte team, maar ik kon deze nieuwe uitdaging bij Anderson MacGyver niet aan me voorbij laten gaan. Ik verheug me erop klanten van Anderson MacGyver te helpen bij hun transformatie naar de digitale toekomst.”

Klanten waarmee Anderson MacGyver samenwerkt zijn onder meer PostNL, Univé Verzekeringen en Royal FloraHolland, waar het recent nog een groot IT-uitbestedingstraject begeleidde.

Volgens Rik Bijmholt, directeur van Anderson MacGyver, was de klik wederzijds. “Joachim is een authentiek persoon met een grote schat aan praktijkervaring. Vooral zijn ervaring met softwareontwikkeling en met het aansturen van Agile-teams zijn een welkome versterking van onze advieskracht.”

De benoeming van Vandecasteele laat een open positie achter bij CoolProfs, waar vooralsnog geen nieuwe CTO is aangesteld. Algemeen directeur Eric ten Harkel: “We vinden het jammer om Joachim te zien gaan en we zullen zijn enthousiasme, ongeëvenaarde werklust, vakkennis en vrolijkheid missen. Tegelijk biedt het groeikansen voor onze huidige medewerkers en zien we het als een kans voor hen om te laten zien wat ze in huis hebben. We wensen Joachim veel succes bij Anderson MacGyver.”

* Onlangs werd het team van Anderson MacGyver versterkt met Lisa Folkertsma en Bas Maessen en eerder dit jaar met Niels van Barneveld.